Mijndert van der Ploeg

De Albert Heijn-supermarkt van de familie Landwaart in Kortenhoef is per 1 april 2019 overgedragen aan een nieuwe eigenaar: ondernemer Gerard van den Tweel uit Nijkerk, die al meer dan 50 jaar ondernemer is in hart en nieren.

De AH Kortenhoef is juist aan Van den Tweel verkocht, omdat gezocht werd naar een goede werkgever voor de trouwe medewerkers, die past bij het klantenprofiel van de consument van Wijdemeren en omstreken. Gerard van den Tweel, een gedreven en ambitieuze ondernemer en eigenaar van familiebedrijf Van den Tweel Groep. Ook bij Van den Tweel staan service en klanttevredenheid hoog in het vaandel. De bedrijfsleiding van AH Kortenhoef is in handen van Mijndert van der Ploeg, die meer dan dertig jaar werkzaam is als bedrijfsleider binnen de groep. Hij kent het klappen van de zweep en ook bij hem is de klant altijd koning.

De Van den Tweel Groep is met ruim 1300 medewerkers een van de grote familiebedrijven van Midden-Nederland. Het bedrijf startte in 1905 als handel in levensmiddelen in Nijkerk. Deze levensmiddelenhandel is inmiddels uitgegroeid tot een dynamische bedrijvengroep die bestaat uit:

  • een retailgroep met zes supermarkten, vijf slijterijen, één drogisterij en een groothandel;
  • een grenswinkel met een supermarkt, slijterij, grote drogisterij en een speeltuin;
  • een horecagroep met een hotel, een event- en vergaderlocatie en een beursgebouw;
  • een koffiegroothandel;
  • een vastgoedonderneming met projectontwikkeling;
  • een investeringsmaatschappij.

Het hoofdkantoor van de Van den Tweel Groep is gevestigd in Nijkerk. De bedrijfsactiviteiten hebben zich uitgespreid over Nederland en ver daarbuiten.

Maatschappelijk betrokken
De Van den Tweel Groep wordt gekenmerkt door een verregaande maatschappelijke betrokkenheid. Lokaal rondom de vestigingen, maar ook landelijk.