Wijngaard Zonnestraal

“Wij zijn Wijngaard Zonnestraal! Dè wijnproducent uit het Gooi.

Op het historische Landgoed Zonnestraal werden in 2014 door Alfred Visser de eerste stokken geplaatst en in 2016 de eerste wijn geproduceerd.

In 2020 hebben wij de wijngaard van Alfred overgenomen om de Pinot Noir druif te gebruiken in ons Vonkelbier Vuurzee en een culinaire beleving te creëren met bijzondere Nederlandse wijnen.

Wij zijn vijf ondernemers met een culinaire passie en willen graag kennismaken en samenwerken met ondernemers uit de regio. Daarbij willen we ook graag onze plannen voor de wijngaard en nieuwe producten voor de toekomst presenteren. Voor de nieuwe wijnen zijn we gaan samenwerken met Chateau Amsterdam. Samenwerken met lokale partijen vinden we belangrijk. Alle productie vindt plaats binnen een straal van 50 km.

Dit najaar brengen we 2 nieuwe wijnen.
Een rode wijn van onze Cabaret Noir en Pinot Noir gemengd met Tempranillo en Cinsault. Deze rode wijn heeft een mooie robijnrode kleur. In de neus rood fruit en donkerroodfruit met een vleugje kaneel. De wijn is vol van smaak met fluweelachtige tannine en een zeer zachte afdronk. Soepel, maar toch krachtig genoeg voor bij een stoofschotel, rood vlees en stevige vis zoals tonijn.

De nieuwe witte wijn is een fijne blend van Johanniter, Solaris, Verdejo, Sauvignon Blanc en Pinot Blanc.
De wijn heeft een citroengele kleur met een licht groene vleug. In de neus de aroma’s van citroen, groene appel en kruisbes. De wijn is fris met een mooie balans tussen zoet en zuur. Elegant met een lekkere bite. De wijn gaat perfect samen met visgerechten, schaal- en schelpdieren, maar ook bij salades met kip of ander wit vlees.

Hoe mooi kan het zijn: Gooise wijn uit de achtertuin onder de rook van Amsterdam!
We zouden graag een keer langskomen om onze wijn te presenteren en ons verhaal te doen.

Als je interesse hebt in onze wijn, neem dan gerust contact op. We gaan dan kijken wat de beste mogelijkheid is om je kennis te laten maken met onze wijnen.”

Rading 105 - 1231 KC - Loosdrecht
Tel: 06-53148409
Openingstijden:
Onze actuele openingstijden zijn te vinden op onze website: https://wijngaard-zonnestraal.nl/agenda/

Annemarie van der Hoek.

Mob: 06-53148409