Stampvolle stamppottenparty ondernemers

Door: Herman Stuijver

In het Spieghelhuys in Nederhorst den Berg waren veel leden van Ondernemend Wijdemeren vorige week maandagavond afgekomen op de gevarieerde stamppotten uit de Bergse keuken. Een netwerkbijeenkomst voor de lokale ondernemers.
Voorzitter Wim Lorjé zei dat 2020 een spannend jaar gaat worden, waarin onder andere meer eigentijdse activiteiten zullen worden gecreëerd. Ook de bestuurssamenstelling is fors veranderd. Lorjé was blij met de komst van Karin Steenvoorden, Laura Pijl, Rosemarijn de Vink en Dik van Enk, naast de al eerder benoemde Hans van der Laan de Vries en Steven Voorn. Ook voor Lorjé himself wordt een opvolger gezocht. Wat altijd zal blijven, zijn de gezellige stamppotten- en haringparty’s.
De spreker zei dat de Ondernemer van het Jaar voor de 2e keer een prima initiatief was, hij was verrast door de kracht van de familiebedrijven, het thema van 2019. Voorts vroeg hij aandacht voor ‘de opwarming’, wat na een paar zinnen werd gepaard aan een duurzamere samenleving. Met bijvoorbeeld de strijd tegen plastic, kansen en bedreigingen voor de commercie. ‘Op prijs kun je het niet winnen, wel op kwaliteit’, zei de voorzitter monter, toen hij zijn zorgen uitsprak over win- kelstraten met steeds minder winkels en meer distributie via het wereldwijde web.

‘OP PRIJS KUN JE HET NIET WINNEN, WEL OP KWALITEIT’

Ondernemersmanager
Natasja Zak, de nieuwe ondernemersmanager van Wijdemeren, stelde zich voor. Zij wordt het aanspreekpunt voor de gemeente. Hoewel ze voorheen in een veel grotere werkomgeving functioneerde, vond ze een dorp wel prettig, met de kortere lijnen. Het was wel even wennen met al die 40-plussers, maar de contacten verliepen tot nu toe prima. De revitalisering van de bedrijventerreinen, de dienstverlening en de banden met de regio behoren tot de eerste strategische aanpakpunten.