Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Bastiaan Beth en Simon van Mourik

By GJFdeJong,

Oude tijden herleven bij Het Kompas Loosdrecht.

Deze week staat er een nieuwe aflevering klaar van ‘Geef me de 5’, de serie waar ondernemers uit Wijdemeren meer vertellen over hun bedrijf én zichzelf. De jonge ondernemers Bastiaan Beth en Simon van Mourik zijn sinds 2019 mede-eigenaar van Restaurant Het Kompas in Loosdrecht, waar zij met een enthousiast team hun gasten telkens weer culinair verrassen. Bastiaan: “Gastvrijheid en kwaliteit staan bij ons op nummer 1. Onze chef Bart Noordam en zijn keukenbrigade slagen er steeds weer in om met mooie en originele gerechten onze gasten te verwennen met een geweldige lunch of diner.”
De historie van Het Kompas begint in 1955, toen Kees van den Hoek een hotel/restaurant startte op de huidige locatie. Bekende artiesten als The Rolling Stones en Status Quo logeerden er en de keuken was befaamd tot ver buiten de regio. Als eerbetoon aan deze karakteristieke uitbater en kok, organiseert Het Kompas in april voor de tweede maal een avond met culinaire hoogstandjes uit de tijd dat het nog ‘Hostellerie ‘t Kompas’ heette. Bekijk deze aflevering dan hier

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Bastiaan Beth en Simon van Mourik


Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Yvette Vlaanderen en Emile Hagen

By GJFdeJong,

Yvette Vlaanderen en Emile Hagen brouwen ‘Bergs Biertjes’ in ‘Geef me de 5’!
In de serie ‘Geef me de 5’, waar ondernemers uit Wijdemeren meer over hun bedrijf én over zichzelf vertellen, is het deze week de beurt aan Brasserie Het Spieghelhuys uit Nederhorst den Berg. De 2 jonge enthousiaste bedrijfsleiders Yvette Vlaanderen en Emile Hagen geven je een kijkje in de keuken van hun brasserie en pannenkoekenhuis. Yvette vertelt waarom zij is gestart met het brouwen van het eigen ‘Bergs Biertje’ en Emile legt uit hoe zij met het hele team het Bergse Beestenpad hebben aangelegd. Bekijk deze aflevering dan hier

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Yvette Vlaanderen en Emile Hagen


Video stamppottenavond 2024

By GJFdeJong,

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Video stamppottenavond 2024


Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Jeroen en Miranda van der Linden

By GJFdeJong,

Bakker Jeroen bakt ze bruin in ‘Geef me de 5’!
Vanaf zijn prille jeugd wist Jeroen van der Linden het zeker, ik word bakker. Na zijn opleiding ging hij aan de slag in de bakkerij van Theo Sturkenboom, een begrip in de regio, en Jeroen nam op 26-jarige leeftijd het bedrijf over. Nu, 13 jaar later, is ‘Bakker Jeroen’ uitgegroeid tot een bedrijf met 3 vestigingen in de regio en ze zijn iedere zaterdag te vinden op de markt in Ankeveen. In de eerste aflevering van ‘Geef me de 5’ in 2024 vertellen ‘Ondernemers van het Jaar’ Jeroen en zijn vrouw Miranda over hun bedrijf en geven we een inkijkje hoe het ‘geoliede team’ een enorme hoeveelheid oliebollen weet te bakken in het weekend voor oud en nieuw. Bekijk deze aflevering dan hier

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Jeroen en Miranda van der Linden


Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Jan Hagen en Peter Westerhof

By GJFdeJong,

Jachthonden en Davy Klaassen
Het bedrijf Unit 14 Beveiligingen bestaat volgend jaar 25 jaar en sinds 2019 zijn Jan Hagen en Peter Westerhof eigenaar van het bedrijf, met vestigingen in Groenelan, Bunschoten en de hoofdvestiging in Hilversum. Zij beveilgen vele bedrijven in onze regio en als lid van Ondernemend Wijdemeren staan zij centraal in een nieuwe aflevering van ‘Geef me de 5’. Naast een trots verhaal over hun bedrijf vertelt Peter ook over zijn hobby, het trainen van jachthonden en legt Peter uit waarom zij een bijzondere band hebben met oud-oranjespeler Davy Klaassen. Bekijk deze aflevering dan hier

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Jan Hagen en Peter Westerhof


Motivaties van de jury en de foto’s – uitreiking ondernemer award 2023

By GJFdeJong,

Motivaties jury Ondernemer van Wijdemeren verkiezing 2023:

CATEGORIE KLEIN:

Ik SUP Loosdrecht
Suppen in Loosdrecht doe je bij IkSUP Loosdrecht. Het is dé supschool van onze regio Gooi en Vechtstreek. Ik SUP Loosdrecht heeft inmiddels al 14 jaar ervaring. Margriet Koeman is het boegbeeld van suppen in Loosdrecht. En heel Nederland komt naar Loosdrecht om rondom het Vuntusgebied te suppen. De jury is van mening dat dit bedrijf hoort bij de Loosdrechtse Plassen en roemt Margriet om haar enthousiasme en creativiteit, zoals met de 55+ supclub, honden, halloween en vrijgezellenfeesten.Voor dag en dauw en laat op de avond.

Heeren van Loosdrecht Croquetteurs
Een korst, knapperend als haardvuur. Ragout als satijn over de tong. Vleesch als het wonder der natuur en de smaak passend bij een heer van Loosdrecht. Van deze tekst alleen al loopt het water je in de mond. De kroketten en andere borrelhappen van Jan Lagrouw van de Heeren van Loosdrecht zijn van een hoogwaardige kwaliteit en zetten Loosdrecht ook ver buiten de Loosdrechtse Plassen positief op de kaart. En daarnaast is het bedrijf sponsor van typisch Loosdrechtse activiteiten, zoals de kerk in Oud-Loosdrecht, SailWise en het Jazz festival.

Oogzorg Briljant
Sinds 1994 is Oogzorg Briljant actief in de Meenthofin Kortenhoef. Ivar Steketee en z’n team bieden al bijna drie decennia professionele oogzorg aan. Het is heel succesvol gebleken door samen met een oogarts in één pand te zitten. Daarmee is Oogzorg Briljanteen begrip in de regio geworden. Naast opticien is Oogzorg Briljant ook audicien en bieden ze ook gehoorzorg aan in hun winkel. De jury onderschrijft dat de verwachtingen van de klanten wordenovertroffen doordat Oogzorg Briljantbovengemiddelde service biedt.

CATEGORIE MIDDEN:

Bakker Jeroen
Bakker Jeroen van Jeroen en Miranda van der Linden uit Kortenhoef is een ambachtelijke bakker. Er heerst een uitstekende teamspirit bij de bakkerij en in de winkels. Jeroen en Miranda werken daar hard aan mee. Ze zijn service-gericht, open, transparant en goed voor het personeel. Wel groeien ze uit hun jasje op de huidige locatie. Bakker Jeroen wil zich blijven onderscheiden en vernieuwen. Zo komt er een nieuwe bakkerij en zal de winkel in de Meenthofverbouwd worden met een brede gevel en een toevoeging met lunchroom, chocolaterie en ijssalon.Een aanwinst voor de Meenthof en Kortenhoef!

Everts Grond-Weg-Waterbouw
Everts Grond-Weg-Waterbouw heeft een compleet aanbod in de grond-, weg- en waterbouw. Het bedrijf van Loosdrechters Evert van Zijtveld en Daan Pieper is zeer bekend in Loosdrecht en omstreken en daardoor in staat snel en efficiënt te werken. Juist in onze gemeente is veel vraag naar een bedrijf die onderhoud en aanleg van damwanden en beschoeiingen uit kan voeren. Dit bedrijf heeft aan de Oud-Loosdrechtsedijk een unieke locatie waar ruimte is voor opslag van materieel en ook voldoende ruimte voor het machinepark aanwezig is. Daarnaast zijn ze ook voorbereid op de transitie naar emissieloze bouw. Dit gecombineerd met het leveren van een compleet pakket aan werkzaamheden, zodat alles in één hand gehouden kan worden, maakt dat Everts-Grond-Weg -Waterbouw zo succesvol is.

Hoveniersbedrijf Leurs
Hoveniersbedrijf Leurs is al 37 jaar hét hoveniersbedrijf in het Gooi vanuit Nederhorst den Berg. Eerst stonden Gé en Mariska Leurs 35 jaar aan het roer en sinds twee jaar Koen en Leonie Leurs. In goede harmonie is het bedrijf naar de nieuwe generatie overgegaan en klaar voor de toekomst. Leurs onderscheidt zich door alles in huis te hebben voor de tuin en buitenruimte. Van ontwerp en aanleg tot onderhoud. Voor Hoveniersbedrijf Leurs geldt: als het uitvoerbaar is, dan kunnen we het realiseren.

CATEGORIE GROOT:

123 Inkt
123inkt.nl is ook in 2023-2024 wederom, voor de 16e keer, de beste webwinkel van Nederland. 123inkt is al jaren marktleider op het gebied van online verkoop van inktcartridges, toners en fotopapier. En het bedrijf is één van de grootse online retailers van Nederland. In het promotiefilmpje zegt CEO Ferry Korten: ‘De gemeente Wijdemeren kan heel erg trots zijn op het feit dat een lokale speler als wij is uitgegroeid tot een Europese reus’. Ook de jury is van mening dat de gemeente Wijdemeren en de regio Gooi en Vechtstreek met recht trots kunnen zijn dat dit bekende bedrijf gewoon bij ons in de Horstermeer zit.

Bickery Food Group
Bickery Food Group uit ‘s-Graveland is de grootste, onafhankelijke specialist in verkoop, marketing en distributie van internationale premium food brands. Dit familiebedrijf is marktleider in kerstpakketten, en toch komt zo’n 70% van de 80 werknemers uit de regio Wijdemeren. Dit financieel gezonde bedrijf bestaat al bijna een halve eeuw en is volgens Oscar Sjoerds van plan nog zeker net zo’n periode in ’s-Graveland te zitten! De jury hoopt dat dit mooie bedrijf nog langer in ’s-Graveland zal blijven.

Intratuin Hilversum
Intratuin Hilversum van Thijs Teeuwissen is het grootste tuincentrum van Kortenhoef, van Wijdemeren en hét tuincentrum voor huis, tuin en dier van de regio Gooi en Vechtstreek. De jury ziet in Intratuin Hilversum uit Kortenhoef een familiebedrijf met een hands-on mentaliteit en waar groen het hele jaar centraal staat. Het bedrijf is vooruitstrevend doordat er onder andere geen vuurwerk wordt verkocht, producten worden gerecycled en groente en fruit biologisch zijn. Intratuin Hilversum is letterlijk een groene parel en de jury ziet graag dat dit bedrijf zich nog lang in Kortenhoef gevestigd zal zijn.

Klik op een foto’s voor een vergroting

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Motivaties van de jury en de foto’s – uitreiking ondernemer award 2023