Dragon’s Den in Wijdemeren

By GJFdeJong,

Ondernemend Wijdemeren is op zoek naar nieuw talent.
Ben jij een startende, ambitieuze en enthousiaste ondernemer? Ben je woonachtig of werkzaam in Wijdemeren? Heb jij een goed idee voor een onderneming, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

Het antwoord is: hier. Dit artikel kan jouw begin zijn naar een succesvol bedrijf. Lees snel verder en meld je aan voor de kans van je leven: ‘Dragon’s Den Wijdemeren’.

Onze gemeente telt relatief veel ondernemers in allerlei verschillende bedrijfstakken en de ondernemers hebben verschillende leeftijden. Ondernemen lijkt hier in het leidingwater te zitten. Voor jonge, startende ondernemers is het soms lastig om te beginnen. Vaak hebben zij goede ideeën en zijn goed in hun vakgebied. Maar waar te beginnen? Er komt veel kijken bij het opzetten van een onderneming. Denk bijvoorbeeld aan een website, huisstijl, teksten, hoe verkoop je je product of dienst? Maar ook komt er een papierwinkel aan administratie bij. Ondernemend Wijdemeren wil jonge ondernemers helpen. Daarom organiseert bestuurslid Ramona Poort, samen met Maarten Steinkamp, een Dragon’s Den.

Dragon’s Den
Dragon’s Den is een bekend programma op televisie. Verschillende startende ondernemers, jong en oud, pitchen hun idee aan doorgewinterde ondernemers. Zij kunnen bijvoorbeeld aandelen kopen van een bedrijf en zo ontstaat er een win-win situatie: de startende ondernemer heeft als het ware een springplank en de investeerder krijgt een deel van de winst.

Ondernemend Wijdemeren gaat dit op kleine schaal organiseren, gericht op jonge Wijdemeerse ondernemers.

Begeleiding van a tot z
Alle aangemelde kandidaten worden op woensdagavond 18 mei uitgenodigd bij restaurant Vlaar voor een workshop. Op deze avond krijg je uitleg wat ‘Ondernemend Wijdemeren’ kan betekenen voor startende ondernemers. Ook wordt duidelijk verteld wat er van kandidaten verwacht wordt. Tevens wordt er, kosteloos, een traject aangeboden van ongeveer 5 maanden. In deze 5 maanden passeren diverse ondernemerslessen de revue, bijvoorbeeld leren pitchen. Ook zullen er verschillende gastsprekers zijn en vinden er (bedrijfs) bezoeken plaats. Medio september vindt de Dragon’s Den plaats, waar de startende ondernemers hun idee kunnen pitchen aan ervaren ondernemers. Zo maken zij kans op een samenwerking met een doorgewinterde zakenman of zakenvrouw, die uiteraard ook voor de nodige begeleiding zal zorgen.

Ondernemen is een werkwoord, laten we samen van start gaan!
Ondernemend Wijdemeren creëert deze unieke kans om de vele ondernemende talenten in Wijdemeren dat duwtje in de rug te geven.
Heb jij een goed idee, maar geen idee waar je moet beginnen? Begin hier.
Voel je de adrenaline al stromen en begint de ondernemersdrift te borrelen? Wacht niet en meld je vóór 10 mei aan. mail je CV, je idee en een inventarisatie van wat jij nodig denkt te hebben naar info@ondernemendwijdemeren.nl.

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Dragon’s Den in Wijdemeren


Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Paul Klaver

By GJFdeJong,

Fysiotherapeut Paul Klaver kiest voor boer zoekt vrouw.

Hij beoefend het vak fysiotherapeut al ruim 35 jaar, maar Paul Klaver uit Kortenhoef blijft continu in beweging als het gaat om nieuwe ontwikkelingen op zijn vakgebied. Zo legt hij in de korte video ‘Geef me de 5’ van Ondernemend Wijdemeren uit wat fysiotherapie 2.0 is en hoe hij dit in de praktijk brengt en over zjn nieuwste uitbreiding op het gebied van kinderfysio in ‘s-Gravenland. Maar ook zjn liefde voor een mooi stuk natuur in Kortenhoef en genieten van Boer zoekt Vrouw komen aan bod. Wil je meer weten, bekijk deze aflevering dan hier

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Paul Klaver


Energiecoöperatie gaat samenwerken met ondernemers: bespaar geld en CO2 met zonnepanelen op uw bedrijfsdak

By GJFdeJong,

Donderdag 7 april 2022 19.30 -21.30 uur bijeenkomst voor eigenaren van grote daken

Locatie: tvNederhorst, Platanenlaan 5 Nederhorst den Berg.

 

Maak een afspraak voor een gratis dakscan en verken de mogelijkheden van zon op uw dak. De Energie Coöperatie Wijdemeren (ECW) wil in 2022 alle lokale ondernemers informeren en helpen om bedrijfspanden te gebruiken voor energieopwekking met behulp van zonnepanelen. De huishoudens in Nederland hebben de voordelen van zonnepanelen massaal ontdekt. En inmiddels steeds vaker ook de ondernemers.

Het is begrijpelijk dat ondernemers focussen op hun bedrijf en dat zonnepanelen niet direct prioriteit hebben. Dat is jammer omdat juist ondernemers beschikken over grote dakoppervlaktes, die nu onbenut blijven. En met de hoge energieprijzen valt er veel geld te besparen.

We zien wel voorbeelden. In Ankeveen op de Slenk zijn inmiddels twee panden zelfvoorzienend wat betreft energie. Een dak op de Cannenburgerweg 51 is volledig bedekt met 580 zonnepanelen. Even verder op nummer 67 is een pand van 1200 M2 met 110 zonnepanelen en 4 warmtepompen. Los van het gas en toch lekker warm in de magazijnen. Beide daken leveren meer energie als benodigd.

In Wijdemeren is er nu per dorp/industrieterrein een contactpersoon van de coöperatie actief om dakeigenaren te informeren over de mogelijkheden van energieopwekking op hun daken en gratis dakscans uit te voeren. U kunt een gratis dakscan aanvragen via de website: https://grotedaken.ecwijdemeren.nl/aanmelden/

Deze contactpersonen per dorp gaan ook zelf de boer op om contact te leggen met ondernemers. Let wel, het zijn geen zonnepanelen-verkopers. Ze komen samen met u kijken naar de mogelijkheden. Ze laten middels een speciaal tekenprogramma zien wat er op uw dak mogelijk is en wat daar grofweg de voordelen van zijn. Ook helpen zij bij de uitwerking van plannen en de contacten die u tot de oplevering volledig kunnen ontzorgen.

Geïnteresseerd? Op donderdagavond 7 april 19.30-21.30 uur is er een informatieavond voor de ondernemers van Wijdemeren. Locatie: Tennisvereniging Nederhorst in Nederhorst den Berg. Aanmelden kan via https://grotedaken.ecwijdemeren.nl/aanmelden-bijeenkomst/

U kunt ook contact opnemen met onze contactpersonen voor energieopwekking in de dorpen:

Loosdrecht, Jasiu van Haarlem, jasiu@ecwijdemeren.nl, 06-51892427

Nederhorst den Berg, Tim Postel, tim@ecwijdemeren.nl, 06-51545700

Kortenhoef, Ankeveen, ’s-Graveland, Wytze Broerze, wytze@ecwijdemeren.nl, 06-51069207

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Energiecoöperatie gaat samenwerken met ondernemers: bespaar geld en CO2 met zonnepanelen op uw bedrijfsdak


De winnaars zijn bekend!

By GJFdeJong,

Nadat we de reeds geplande finale in november hebben moeten annuleren was het donderdag 10 maart eindelijk zo ver. De uitreiking van de Ondernemer Awards Wijdemeren 2021. In het gemeentehuis van Wijdemeren werden er maar liefst 5 winnaars bekend gemaakt in diverse categorieën.

De winnaars zijn:

Categorie: Lef en gewaagd

Iets doen wat nieuw is, waar ondernemersrisico aan vast zit. En wat een verrijking voor de omgeving is. Het kan slagen, maar het kan ook zeker mislukken.

Winnaar: Albert Heijn, Oud-Loosdrecht (Dennis Lankreijer)


Het is heerlijk om als bewoner van Oud-Loosdrecht je dagelijkse boodschappen in je eigen woonomgeving te kopen. Ouderen kunnen langer zelfstandig hun boodschappen doen in deze zeer vriendelijke buurtwinkel met behulpzaam personeel. Daarnaast durft Dennis het aan om een supermarkt te openen in een plaats waar het moeilijk is om na het zomerseizoen het hoofd boven water te houden. Dit is met succes wel gelukt!

 

Categorie: Klantvriendelijk en persoonlijke service

Een bedrijf waarbij flexibiliteit hoog in het vaandel staat en luistert naar de wensen van de klanten. Dat kunnen mensen en dieren zijn.

Winnaar: Cani Allegri Hondenuitlaatservice, Kortenhoef (Mireille Mazzavillani)


Dit bedrijf is al jaren een begrip in de regio. Ze luisteren naar wat de honden en hun baasjes te vertellen hebben. Met de nieuwe regels vanaf 15 juli vorig jaar (maximaal 3 honden tegelijk uitlaten in het GNR) weet Mireille toch weer klasjes samen te stellen zodat de honden uitgelaten kunnen worden. Ook de honden zullen haar van harte deze award gunnen.

 

Categorie: Sociaal en maatschappelijke betrokkenheid

Iedereen hoort er bij in een maatschappij. Het gaat om inclusiviteit. Iedereen doet er toe en heeft recht op een plek in onze samenleving.

Winnaar: Het Zandkasteel zorg, ’s-Graveland (Karin van Zanden, directrice)


Omdat altijd de kinderen op de eerste plaats zouden moeten komen te staan. Het Zandkasteel-zorg biedt opvang voor kind, jeugd en jongvolwassene met een verstandelijke beperking. De zorg focust zich op kleine groepen binnen een huiselijke sfeer met veel persoonlijke aandacht voor de kinderen en hun ouders of verzorgers. Dit is een unieke vorm van dienstverlening die voor mensen met een zorgintensief kind zeer welkom en familiair aanvoelt.

 

Categorie: Bijzondere inspanning tijdens Corona

Reden: De Corona pandemie heeft veel leed veroorzaakt. Niet in de laatste plaats voor ondernemers. Als je tijdens deze pandemie ook nog een extra tegenslag hebt moeten verwerken, is een award op zijn plaats.

Winnaar: Restaurant 1244, Ankeveen (Thom Klarenbeek)


Dit restaurant is zeer betrokken bij alles wat in Ankeveen en omstreken gebeurd, tijdens de Corona pandemie werd meteen overgeschakeld naar ophalen of bezorgen. Helaas werd Restaurant 1244 getroffen door een alles verwoestende brand, maar door met z’n allen de schouders er onder te zetten, kon na een half jaar de zaak weer geopend worden. Thom en zijn personeel verdienen de award omdat de klantvriendelijkheid en doortastendheid er van af straalt.

 

Categorie: Veelbelovend

Reden: Een jonge startende ondernemer die vernieuwend aan de slag gaat en bij voorkeur Wijdemeren meer en op een positieve manier op de kaart zet.

Winnaar: Atelier Hannelore Houdijk, Nederhorst den Berg


Hannelore is schilder, docent en vlogger. In haar atelier in Nederhorst den Berg maakt Hannelore realistische, kleurrijke en intense schilderijen. En Wijdemeren wordt op een nieuwe manier onder de aandacht gebracht. Zo heeft ze in een serie schilderijen voorwerpen in de Spiegelplas gelegd en gefotografeerd. Ook het porselein uit Loosdrecht uit kasteel Sypesteyn zie je in haar werk terug. 

Foto’s van de uitreiking

Klik op een foto en scroll door de foto’s

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor De winnaars zijn bekend!


Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Chantal Smolders

By GJFdeJong,

Chantal Smolders kiest het ruime sop.

De filmreeks “Geef me de 5’ waar leden van Ondernemend Wijdemeren zich aan je voorstellen, wordt op de 2e woensdag van de maand maart voortgezet door Chantal Smolders. Zij en haar man Walther zijn sinds 2000 eigenaar van ‘Gebak van Smolders’ en houden als volgende generatie het ambachtelijke bakken in ere van hun familiebedrijf dat al meer dan 60 jaar bestaat.
In deze aflevering vertelt Chantal over haar bedrijf, over de beroemde gevulde appelbollen én waarom zij er voor koos om de opnames te maken aan boord van een schip. Bekijk de aflevering hier en hoor ook welke ondernemer Chantal uitnodigt voor de volgende aflevering van ‘Geef me de 5’.

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Chantal Smolders


Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Joyce van de Wetering

By GJFdeJong,

Joyce en ‘tout bekend Loosdrecht’ in De Schakel.

Het filmpje van onze lokale supermarktmanager Dennis is veelvuldig bekeken en vanaf deze week staat er weer een nieuwe aflevering van ‘Geef me de 5’ klaar, waar ondernemers uit Wijdemeren zich aan u voorstellen door antwoord te geven op vijf vragen. In deze korte film is Joyce van de Wetering te gast, zij is sinds een aantal jaren eigenares van Joy’s Cadeaus & Woonaccessoires in Loosdrecht. Voor deze aflevering heeft Joyce een bijzondere locatie gekozen waar zij onder andere vertelt over haar bijzondere dagelijkse rol met ‘tout bekend Loosdrecht’ bij snackbar De Schakel. Ben je benieuwd naar het verhaal van Joyce én de locatie die zij heeft uitgekozen als favoriete plaats voor het interview, bekijk dan de aflevering

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Joyce van de Wetering


Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Dennis Lankreijer

By GJFdeJong,

De grote koelkast van Oud Loosdrecht.

Het jaar 2022 is al weer enkele weken oud, de laatste kerstbomen zijn opgehaald en de promotieclub van Ondernemend Wijdemeren is opnieuw op pad gegaan voor een opname van ‘Geef me de 5’. In deze serie, die te zien is op de website van Ondernemend Wijdemeren. vertellen ondernemers uit Wijdemeren over hun bedrijf én over zichzelf.
Iedere 3 weken is er een nieuwe aflevering en deze week heeft Dennis Lankreijer de hoofdrol en vertelt hij over zijn eerste jaar in Loosdrecht, waar zijn zaak is uitgegroeid tot ‘de grote koelkast van Oud Loosdrecht’ en waarom hij deze stap heeft genomen. De gast kiest zelf de locatie waar hij of zij wordt gefilmd, dus ben je benieuwd naar het verhaal van Dennis én de plaats die hij heeft uitgekozen als zijn favoriete plaats voor het interview, bekijk dan de aflevering

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Dennis Lankreijer


Kerstgroet

By GJFdeJong,

Klik op de video om deze af te spelen.

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Kerstgroet