Ondernemend Wijdemeren organiseert ondernemer awards 2021

By GJFdeJong,

Ondernemend Wijdemeren organiseert dit najaar, in nauwe samenwerking met gemeente Wijdemeren, de Ondernemer Awards 2021. Daarmee worden de ‘spotlights’ vol gezet op het lokale bedrijfsleven. Op 18 november zullen tijdens een feestelijk evenement de winnaars in de diverse categorieën bekend worden gemaakt.
Alle in Wijdemeren actief zijnde ondernemers en bedrijven kunnen worden genomineerd door klanten, personeel of (toe)leveranciers. Hiertoe zal in lokale (social) media oproep worden gedaan. Hierbij wordt een motivatie gevraagd waarom de genomineerde uniek dan wel onderscheidend is. Een vakjury zal al deze nominaties beoordelen en vervolgens in categoriën onderverdelen. En uit elke catagorie kiest de jury vervolgens een winnaar. Genomineerden hoeven geen lid te zijn van Ondernemend Wijdemeren.

NOMINEER EEN BEDRIJF

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Ondernemend Wijdemeren organiseert ondernemer awards 2021


Trots maar ook kritisch!

By GJFdeJong,

Terugkijkend naar een jaar geleden kunnen wij met trots zeggen dat loosdrechtsplassengebied.nl op de kaart is gezet!

Deze website biedt aan de bezoekers van ons gebied allerlei informatie en is een aanvulling op de destinatiemarketing van “visit gooi & vecht” (voorheen VVV).

Trots zijn wij op de deelname van de vele lokale bedrijven in de horeca, watersport, dienstverlening, middenstand en overige cultuur- & natuuraanbieders in Wijdemeren. Jullie gaven ons het vertrouwen om het nieuwe platform te lanceren met de daaraan gekoppelde social media. Zij werden beloond voor hun participatie met een jaar gratis lidmaatschap van Ondernemend Wijdemeren.

In 2020 heeft ook de gemeente dit initiatief enthousiast omarmd met een financiële bijdrage en ons aangespoord om door te pakken. Ook voor 2021 is ons verzoek voor een gemeentesubsidie gehonoreerd! Hiermee kunnen wij de website en de social media professioneel  verder ontwikkelen. Ja, wij zijn ook trots op het vertrouwen van de gemeente in ons.

Maar wij zijn ook kritisch! De eerste helft van 2021 is te snel voorbij gegaan met onvoldoende publicaties op o.a. social media, de website en het gebrek aan evenementen i.v.m. Corona. Daarom vinden wij het niet juist om de deelnemers aan loodrechtsplassengebied.nl te factureren voor 2021. En wij beloven verbetering. Vanaf september a.s. zal er weer met nieuw elan gewerkt worden aan de website en social media, vol vertrouwen om onze regio weer maximaal onder de aandacht van onze (potentiele) recreanten te brengen.

Kortom, ons gebied biedt ons kansen en de pakken wij met elkaar op!

Heeft u input t.b.v. loosdrechtsplassengebied.nl die wij echt niet mogen missen? Laat het ons dan weten via: contact@loosdrechtsplassengebied.nl.

Heeft u een evenement die u wilt aanmelden? Dat kan via deze link: loosdrechtsplassengebied.nl/evenementaanmelden/

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Trots maar ook kritisch!


Hoeveel ben je waard? Hoeveel is je onderneming waard? Waar werk je voor?

By GJFdeJong,

Deze vragen van/over ondernemers zien wij vaak voorbij komen in onze dagelijkse praktijk. Een praktijk waarin wij te maken hebben met de financiële en fiscale vraagtukken van ondernemers die al een tijd meedraaien.

De vraagstukken gaan de laatste tijd vooral over de waarde van een onderneming, de wensen van een ondernemer en wat er gebeurd/overblijft van de onderneming bij verkoop of overlijden!

Ondernemers hebben, blijkt ons, vaak geen idee van de waarde van de onderneming en de mogelijkheden om bij leven maximaal te kunnen profiteren van hun noeste arbeid en keuzes te maken die een belangrijke invloed hebben op de waarde van de onderneming en de waarden die erfgenamen toe zouden kunnen komen.

Toegeven, het is een zwaar onderwerp maar welke ondernemer wil nu niet weten hoe hij/zij er precies voor staat en welke ondernemer wil er nu niet zoveel mogelijk inkomstenbelasting betalen en de erfbeplanting zo laag mogelijk houden voor toekomstige erfgenamen?

Legatum Nederland BV, onderdeel LPKM Adviesgroep STERK in ontzorgen
Wat is de consensus tussen uw nalatenschap en vervroegd pensioen?

Legatum Nederland BV kan middels een nalatenschap intake in- en overzicht geven die bepalend kunnen zijn om bij leven tot een juist besluit te komen bij het toekennen en verdelen van uw nalatenschap, eventueel gekoppeld aan vroegtijdig pensioen.

Dus als u zich (nog) afvraagt of uw nalatenschap wel (goed) is geregeld, en/of welke fiscale en juridische gevolgen er kunnen zijn, dan is een intake de eerste stap om uw wensen zowel bij leven als bij overlijden goed geregeld te krijgen.

Legatum Nederland BV geeft u inzicht in:

  • de mogelijkheden mbt uw nalatenschap
  • (beter) inzicht in het vermogen van de nalatenschap
  • de schenkverhoudingen tussen de erven en de fiscale gevolgen daarvan
  • vervroegde pensioenmogelijkheden
  • mogelijkheden en gevolgen van bedrijfsoverdracht bij leven versus overlijden

Wilt u een geheel vrijblijvende intake? Neem dan contact op met Legatum Nederland B.V. via het telefoonnummer: 035 – 747 0001

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Hoeveel ben je waard? Hoeveel is je onderneming waard? Waar werk je voor?


Ondernemend Wijdemeren ontwaakt – Foto’s Ron Gessel

By GJFdeJong,

Foto’s
Klik op een foto voor de vergroting en klik daarna verder door de slideshow.

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Ondernemend Wijdemeren ontwaakt – Foto’s Ron Gessel


Ondernemend Wijdemeren ontwaakt

By GJFdeJong,

Podcast
Luister hier naar het verslag van deze zeer ondernemende dag in Wijdemeren. Met bevlogen ondernemers die verder willen. Samen met hun gemeente en dus een beroep doen om samen werk te maken om toerisme en recreatie beter op de kaart te zetten.

Een verslag van Joris Kreugel en Bart Flipse.

Impressie video

Foto’s
Klik op een foto voor de vergroting en klik daarna verder door de slideshow.

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Ondernemend Wijdemeren ontwaakt


Oproep aan ondernemers in Gooi en Vechtstreek!

By GJFdeJong,

Wat is de impact van de coronacrisis op het bedrijfsleven in Gooi en Vechtstreek? Welke ondersteuning heeft u nodig voor uw onderneming? Laat het ons weten en doe mee aan de online ondernemerspeiling. De informatie uit de peiling wordt gebruikt om passende maatregelen te treffen.

Vul de peiling in vóór 5 mei
In 14 vragen willen we meer inzicht krijgen in behoeften van ondernemers in de herstelfase en toekomst na de crisis. Met uw input helpen we elkaar om hier samen sterker uit te komen. Vul hier de ondernemerspeiling in! Dit kan t/m 4 mei.

Direct hulp nodig?
Kijk dan op de website van het Werkgeversservicepunt Gooi en Vechtstreek voor meer informatie over hulp aan ondernemers in coronatijd. Zie www.wspgv.nl/hulp-in-coronatijd/

De ondernemerspeiling is een samenwerking tussen provincie Utrecht, gemeenten Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein, Regio Gooi en Vechtstreek, Economic Board Utrecht, VNO-NCW provincie Utrecht en MKB-Nederland Midden. De resultaten van de vorige peiling zijn hier te lezen.

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Oproep aan ondernemers in Gooi en Vechtstreek!


De oproep aan de politiek heeft geholpen

By GJFdeJong,

Beste leden,

Help ons, we hebben uw input nodig.

Naar aanleiding van onze brandbrief (LINK) aan de gemeente heeft het CDA contact met ons opgenomen. Zij willen graag met Ondernemend Wijdemeren en de ondernemers in gesprek en horen welke problemen we ervaren, verwachten en wat mogelijke oplossingen zijn.

Doel is om een compleet beeld te schetsen en gerichte oplossingen te formuleren waarmee zij een motie kunnen indienen om zo de lokale ondernemers verder te helpen.

Voor een zo compleet mogelijk beeld hebben wij u nodig. Het liefst door uw input te geven tijdens het overleg. Mocht dit niet haalbaar zijn voor u dan stellen wij uw input per mail ook zeer op prijs.

Wanneer: A.s. Maandag om 19.30u
Waar: Naarden (Op een zeer ruime Corona proof locatie)
Wie: CDA Fractie, Ondernemend Wijdemeren en diverse ondernemers
Inhoud: Huidige problemen, te verwachten problemen en mogelijke oplossingen, zowel praktisch als financieel.

Wilt u ook aanwezig zijn? Meld u dan aan via dik@bvintersell.nl dan ontvangt u de adresgegevens.

Geen tijd om aanwezig te zijn maar wel input? Mail deze dan ook naar Dik.

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor De oproep aan de politiek heeft geholpen


Loosdrechts plassengebied.

By GJFdeJong,

Ondernemend Wijdemeren heeft samen met o.a. de gemeente Wijdemeren en Koninklijk Horeca Nederland afdeling Hilversum e.o. het platform Loosdrechts Plassengebied opgezet. Het doel is om het gebied dat van Weesp tot Maartensdijk en van Breukelen tot aan Hilversum strekt, nationaal beter op de kaart zetten en bezoekers en gasten naar ons gebied trekken. Bekijk de website: loosdrechtsplassengebied.nl. Volg ons op Instagram en Facebook.

Ondernemer en meedoen? 
Bekijk de info en meld je aan.

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Loosdrechts plassengebied.


Noodkreet uit Wijdemeren: ’Tientallen horeca- ondernemers op omvallen, lokale politiek moet nu ingrijpen’

By GJFdeJong,

Artikel uit De Gooi- en Eemlander 18-3-2021

Vele tientallen ondernemers in Wijdemeren in met name de horeca staan op omvallen, weten ze bij Ondernemend Wijdemeren (OW). ‘Help ons, en snel’, klinkt de noodkreet, vooral richting de lokale politiek.

‘Het gaat echt niet best, soms zelfs uitgesproken slecht’, weet voorzitter Dik van Enk van de lokale ondernemersvereniging, waarin vanwege de recreatie rond de plassen relatief veel mensen met een horecabedrijf vertegenwoordigd zijn.

Hij schetst een somber beeld van de situatie van veel van hen, veroorzaakt door de knellende coronamaatregelen.

‘Vaak hebben mensen via de fiscus uitstel van loonbelasting, maar dat moet je op zeker moment uiteindelijk wel ophoesten. Het uitbetalen van loon gaat intussen door, én de voorraden moeten juist nu aangevuld. Terwijl er vaak geen enkele financiële buffer meer is om het bedrijf goed te laten functioneren.’

Failliet
Vandaar zijn vrees dat een aantal ondernemers failliet gaat. En het klemmende beroep op de politiek om in actie te komen. ‘Waarom zou een gemeente geen geld kunnen uitlenen, ze hoeven zelf amper tot geen rente te betalen. En hoe zit het met het verruimen van de terrassen, kan het precariorecht dit jaar afgeschaft worden? Of de onroerendezaakbelasting? Een gemeente als Hilversum schijnt inmiddels noodpakketten te hebben voor ondernemers’, aldus Van Enk, die ook meldt dat er een brief naar alle fracties in de gemeenteraad gaat.

‘Zitten slapen’
‘Want daar moeten we aankloppen. Met het college, en zeker wethouder Jan Klink hebben we goede contacten en overleg, maar de raad is verantwoordelijk voor het budget.’ Hij weet van de vragen van het CDA aan het college, maar zegt dat die partij ook zelf nu een rol kan spelen, qua zorg voor ondernemers.

‘De politiek heeft het afgelopen jaar zitten slapen. Het wordt tijd dat ze eens nadenken. Wel 15.000 euro uittrekken om beter in de picture te komen, voor meer marketing, maar kijken waar de echte nood zit ho maar. Het gaat in de dorpen echt niet alleen om de aanleg van fiets- en zebrapaden, het asfalteren van kilometers dijk. Vandaar dat wij nu keihard opstaan. Want zonder ondernemers is er geen gemeente meer.’

Namen noemen van ondernemers doen ze vanwege de privacy niet, maar volgens Van Enk zit zeker vijftig procent in de horeca in de gevarenzone. ‘En niet alleen daar, maar ook in de detailhandel. Daar missen ze vaak zestig, zeventig procent omzet, omdat er geen impulsverkopen zijn. Het gaat bij elkaar om vele tientallen ondernemers, dus laat de politiek snel gaan nadenken over hoe ons te helpen.’

Zwaar
Rosemarijn de Vink van Rosa’s Cantina langs de Oud Loosdrechtsedijk, samen met Van Enk in het bestuur van OW, weet uit haar Loosdrechtse horecanetwerk dat het zwaar is. ‘Veel mensen denken dat we volop vergoedingen krijgen voor gederfde inkomsten, maar de praktijk is anders. Je krijgt alleen 100 procent vergoed als je dicht bent, en vaste lasten lopen door.’

De Loosdrechtse draait ’met minimale middelen’, met de bezorging en take-away van pizza en pasta. ‘Dat moet je wel tussen zes en acht verdienen, voor- en nagerechten nemen de mensen dan vaak niet.’
Waarna ze een lange rij Loosdrechtse horeca noemt, bij haar aan de Oud Loosdrechtsedijk. De een na de ander is dicht, heeft voorlopig elders ander werk gevonden, beperkte afhaal of vaak stille avonden. ‘Soms weegt opengaan niet op tegen de kosten. Ook omdat veel verhuurders niet lijken te beseffen hoe zwaar we het hebben.’

Terrassen open
Haar hoop is dat op heel korte termijn de terrassen weer open kunnen. ‘Maar of dat al met Pasen zal zijn? Ik hoop het, maar ik vrees tegen beter weten in. Terwijl het toch veel veiliger zou zijn om de mensen op ruime terrassen elkaar te laten ontmoeten dan thuis, in kleine kring. Wie weet wordt het pas mei dat we weer open kunnen, en dan nog met beperkingen.’

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Noodkreet uit Wijdemeren: ’Tientallen horeca- ondernemers op omvallen, lokale politiek moet nu ingrijpen’