Motivaties van de jury en de foto’s – uitreiking ondernemer award 2023

By GJFdeJong,

Motivaties jury Ondernemer van Wijdemeren verkiezing 2023:

CATEGORIE KLEIN:

Ik SUP Loosdrecht
Suppen in Loosdrecht doe je bij IkSUP Loosdrecht. Het is dé supschool van onze regio Gooi en Vechtstreek. Ik SUP Loosdrecht heeft inmiddels al 14 jaar ervaring. Margriet Koeman is het boegbeeld van suppen in Loosdrecht. En heel Nederland komt naar Loosdrecht om rondom het Vuntusgebied te suppen. De jury is van mening dat dit bedrijf hoort bij de Loosdrechtse Plassen en roemt Margriet om haar enthousiasme en creativiteit, zoals met de 55+ supclub, honden, halloween en vrijgezellenfeesten.Voor dag en dauw en laat op de avond.

Heeren van Loosdrecht Croquetteurs
Een korst, knapperend als haardvuur. Ragout als satijn over de tong. Vleesch als het wonder der natuur en de smaak passend bij een heer van Loosdrecht. Van deze tekst alleen al loopt het water je in de mond. De kroketten en andere borrelhappen van Jan Lagrouw van de Heeren van Loosdrecht zijn van een hoogwaardige kwaliteit en zetten Loosdrecht ook ver buiten de Loosdrechtse Plassen positief op de kaart. En daarnaast is het bedrijf sponsor van typisch Loosdrechtse activiteiten, zoals de kerk in Oud-Loosdrecht, SailWise en het Jazz festival.

Oogzorg Briljant
Sinds 1994 is Oogzorg Briljant actief in de Meenthofin Kortenhoef. Ivar Steketee en z’n team bieden al bijna drie decennia professionele oogzorg aan. Het is heel succesvol gebleken door samen met een oogarts in één pand te zitten. Daarmee is Oogzorg Briljanteen begrip in de regio geworden. Naast opticien is Oogzorg Briljant ook audicien en bieden ze ook gehoorzorg aan in hun winkel. De jury onderschrijft dat de verwachtingen van de klanten wordenovertroffen doordat Oogzorg Briljantbovengemiddelde service biedt.

CATEGORIE MIDDEN:

Bakker Jeroen
Bakker Jeroen van Jeroen en Miranda van der Linden uit Kortenhoef is een ambachtelijke bakker. Er heerst een uitstekende teamspirit bij de bakkerij en in de winkels. Jeroen en Miranda werken daar hard aan mee. Ze zijn service-gericht, open, transparant en goed voor het personeel. Wel groeien ze uit hun jasje op de huidige locatie. Bakker Jeroen wil zich blijven onderscheiden en vernieuwen. Zo komt er een nieuwe bakkerij en zal de winkel in de Meenthofverbouwd worden met een brede gevel en een toevoeging met lunchroom, chocolaterie en ijssalon.Een aanwinst voor de Meenthof en Kortenhoef!

Everts Grond-Weg-Waterbouw
Everts Grond-Weg-Waterbouw heeft een compleet aanbod in de grond-, weg- en waterbouw. Het bedrijf van Loosdrechters Evert van Zijtveld en Daan Pieper is zeer bekend in Loosdrecht en omstreken en daardoor in staat snel en efficiënt te werken. Juist in onze gemeente is veel vraag naar een bedrijf die onderhoud en aanleg van damwanden en beschoeiingen uit kan voeren. Dit bedrijf heeft aan de Oud-Loosdrechtsedijk een unieke locatie waar ruimte is voor opslag van materieel en ook voldoende ruimte voor het machinepark aanwezig is. Daarnaast zijn ze ook voorbereid op de transitie naar emissieloze bouw. Dit gecombineerd met het leveren van een compleet pakket aan werkzaamheden, zodat alles in één hand gehouden kan worden, maakt dat Everts-Grond-Weg -Waterbouw zo succesvol is.

Hoveniersbedrijf Leurs
Hoveniersbedrijf Leurs is al 37 jaar hét hoveniersbedrijf in het Gooi vanuit Nederhorst den Berg. Eerst stonden Gé en Mariska Leurs 35 jaar aan het roer en sinds twee jaar Koen en Leonie Leurs. In goede harmonie is het bedrijf naar de nieuwe generatie overgegaan en klaar voor de toekomst. Leurs onderscheidt zich door alles in huis te hebben voor de tuin en buitenruimte. Van ontwerp en aanleg tot onderhoud. Voor Hoveniersbedrijf Leurs geldt: als het uitvoerbaar is, dan kunnen we het realiseren.

CATEGORIE GROOT:

123 Inkt
123inkt.nl is ook in 2023-2024 wederom, voor de 16e keer, de beste webwinkel van Nederland. 123inkt is al jaren marktleider op het gebied van online verkoop van inktcartridges, toners en fotopapier. En het bedrijf is één van de grootse online retailers van Nederland. In het promotiefilmpje zegt CEO Ferry Korten: ‘De gemeente Wijdemeren kan heel erg trots zijn op het feit dat een lokale speler als wij is uitgegroeid tot een Europese reus’. Ook de jury is van mening dat de gemeente Wijdemeren en de regio Gooi en Vechtstreek met recht trots kunnen zijn dat dit bekende bedrijf gewoon bij ons in de Horstermeer zit.

Bickery Food Group
Bickery Food Group uit ‘s-Graveland is de grootste, onafhankelijke specialist in verkoop, marketing en distributie van internationale premium food brands. Dit familiebedrijf is marktleider in kerstpakketten, en toch komt zo’n 70% van de 80 werknemers uit de regio Wijdemeren. Dit financieel gezonde bedrijf bestaat al bijna een halve eeuw en is volgens Oscar Sjoerds van plan nog zeker net zo’n periode in ’s-Graveland te zitten! De jury hoopt dat dit mooie bedrijf nog langer in ’s-Graveland zal blijven.

Intratuin Hilversum
Intratuin Hilversum van Thijs Teeuwissen is het grootste tuincentrum van Kortenhoef, van Wijdemeren en hét tuincentrum voor huis, tuin en dier van de regio Gooi en Vechtstreek. De jury ziet in Intratuin Hilversum uit Kortenhoef een familiebedrijf met een hands-on mentaliteit en waar groen het hele jaar centraal staat. Het bedrijf is vooruitstrevend doordat er onder andere geen vuurwerk wordt verkocht, producten worden gerecycled en groente en fruit biologisch zijn. Intratuin Hilversum is letterlijk een groene parel en de jury ziet graag dat dit bedrijf zich nog lang in Kortenhoef gevestigd zal zijn.

Klik op een foto’s voor een vergroting

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Motivaties van de jury en de foto’s – uitreiking ondernemer award 2023


Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Jeroen van Beers

By GJFdeJong,

Een kijkje in de keuken
Gewoontegetrouw op de tweede woensdag van de maand een nieuwe aflevering van ‘Geef me de 5’, waar ondernemers uit Wijdemeren zich een korte film aan u voorstellen. In deze aflevering letterlijk en figuurlijk ‘een kijkje in de keuken’, want Jeroen van Beers – eigenaar en chef-kok van Restaurant Docks in Kortenhoef – vertelt over zijn grote passie koken; over zijn nieuwste aanwinst op de menukaart én over zaken die maar weinig mensen van hem weten. Leuk om te kijken. Bekijk deze aflevering dan hier

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Jeroen van Beers


Ondernemer van Wijdemeren verkiezing – STEM NU!

By GJFdeJong,

16 november is het zover, dan worden de ondernemers van Wijdemeren 2023 bekend gemaakt.

Je kan nu je stem uitbrengen voor de ondernemer van Wijdemeren 2023 verkiezing. Jij en de vakjury samen bepalen wie de winnaar per categorie wordt.

Stemmen kan via: Genomineerden videos – Ondernemer van Wijdemeren

 

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Ondernemer van Wijdemeren verkiezing – STEM NU!


Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Thom Klarenbeek

By GJFdeJong,

Hij leerde koken in Frankrijk
Op 24-jarige leeftijd had Thom Klarenbeek het plan om het pand waarin restaurant 1244 in Ankeveen is gevestigd te redden van de sloopkogel en er zijn eigen restaurant in te starten. Zo vertelt hij in een nieuwe aflevering van ‘Geef me de 5’ waar ondernemers uit Wijdemeren centraal staan. Aan lef, kennis en ambitie geen gebrek, maar op die leeftijd een restaurant starten is financieel een grote uitdaging. Maar de jonge ondernemer had het plan bedacht om een crowdfunding te starten en dat is – met hulp van ondernemers en andere welwillenden uit het dorp – gelukt en kon hij zijn droom om een eigen restaurant te starten waarmaken. Hoe hij dat heeft gedaan, hoe jij koken leerde in Frankrijk én hoe hij tegenslagen heeft overwonnen zie je in deze aflevering. Bekijk deze aflevering dan hier

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Thom Klarenbeek


Uitnodiging “Hoe ziet mijn uitvaart eruit?”

By GJFdeJong,

Denkt u wel eens na over uw uitvaart? Of moet u een uitvaart voor een naaste regelen?
Op korte termijn of in de toekomst? Wat vindt u een passende uitvaart? Wij helpen u graag.

Het leven ontstaat bij een geboorte en wordt afgesloten met een overlijden. Als wij zwanger zijn, zorgen de ouders ervoor dat alles goed geregeld is voor de komst van de kleine.
Er wordt zelfs nagedacht over de kleur op de muren van het slaapkamertie. Dus nadenken over een uitvaart is echt niet gek. Dat geeft rust voor u, maar ook voor de mensen die achterblijven.

Wij ontmoeten u graag woensdag 4 oktober vanaf 19.30 uur bij Restaurant Vlaar!

Wij vertellen u over verschillende mogelijkheden en geven tips om te gebruiken bij een uitvaart. U kunt zelf alle vragen stellen waar het antwoord op ontbreekt.

Het is ook mogelijk om op een ander moment een persoonlijke afspraak te maken om samen uw uitvaartwensen op te schrijven in een uitvaart-testament. Uiteraard geheel kosteloos!

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Uitnodiging “Hoe ziet mijn uitvaart eruit?”


Zakelijke doelen bereiken met AI – spot035

By GJFdeJong,

Voor alle ondernemers uit de Gooi en Vechtstreek organiseert Spot035 op maandag 2 oktober een groot Inspiratie en Netwerkevenement tijdens de Dutch Media Week in Beeld & Geluid.

Tech-specialist en begenadigd spreker Ben van der Burg zal ons meenemen in de laatste ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intellegence (AI) en wat voor kansen en bedreigingen die bieden voor ondernemers.

Daarna bieden experts van de Hogeschool van Amsterdam samen met studenten de gelegenheid om onder hun begeleiding zelf te experimenteren met AI-tools zoals ChatGPT. Want we kunnen je er van alles over vertellen, maar uiteindelijk is het allemaal een kwestie van doen!

Natuurlijk is er ook ruime gelegenheid om te netwerken en zullen we de inwendige mens niet vergeten.

Meer info lees je in deze pdf.

Reserveer nu vast je ticket door je aan te melden op: https://www.spot035.nl/agenda/zakelijke-doelen-bereiken-met-ai/

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Zakelijke doelen bereiken met AI – spot035


Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Anneke en Gerrit Hilhorst

By GJFdeJong,

Al 20 jaar alle producten met passie en liefde gemaakt
In Nederhorst den Berg is de bakkerij van Anneke en Gerrit Hilhorst al jaren een begrip. In hun bakkerij ‘De 7 Heerlijkheden’ worden al 20 jaar alle producten zoals brood, banket en ijs (met melk van de lokale boer), met passie en liefde gemaakt. In de nieuwe aflevering van ‘Geef me de 5’ vertelt het bakkersechtpaar met trots over hun bedrijf, waar ze met een hecht team het dagelijks brood van de vele klanten bereiden.Bekijk deze aflevering dan hier

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Anneke en Gerrit Hilhorst


Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Yvonne van Schaik

By GJFdeJong,

Het belangrijkste in mijn bedrijf is dat iedereen zich hier thuis moet voelen.
Vier seizoenen lang zijn bewoners die willen bewegen welkom bij Sportlokaal in Nederhorst ten Berg. In een nieuwe aflevering van ‘Geef me de 5’ vertelt Yvonne van Schaik over haar bedrijf. “Het belangrijkste in mijn bedrijf is dat iedereen zich hier thuis moet voelen” is haar motto. Naast een bevlogen verhaal over Sportlokaal, vertelt zij ook over haar meer dan bijzondere werkloopbaan, verklapt zij haar leeftijd en toont ze ons een bijzondere verzameling objecten, waarvan niemand zou denken dat zij die zou verzamelen.Bekijk deze aflevering dan hier

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Yvonne van Schaik


Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Co Verhoef

By GJFdeJong,

Van automonteur naar fietsenmaker.
In geheel Wijdemeren is fietsenmaker Co Verhoef een bekende verschijning. Volgend jaar bestaat zijn bedrijf Bikeshop Totaal in Loosdrecht 25 jaar. Geef me de 5 nam een kijkje achter de schermen van zijn bedrijf aan de Nootweg. Waarom koos de toen 26 jarige Co voor het fietsenvak en een eigen bedrijf??Bekijk deze aflevering dan hier

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Co Verhoef