Tweede ondernemerspeiling regio Utrecht, Gooi en Vechtstreek

By GJFdeJong,

De regio Utrecht houdt voor de tweede keer een ondernemerspeiling, om de gevolgen voor de ondernemers in kaart te brengen. Bij deze peiling willen zij ook ondernemers uit de regio Gooi en Vechtstreek meenemen. Tijdens de eerste peiling is dit helaas niet gelukt, omdat het aantal respondenten uit onze regio te laag was (17 op een totaal van ca. 5600 respondenten). Hierdoor kon er bij de eerste rapportage geen regio specifieke verwerking voor Gooi en Vechtstreek plaatsvinden. Ik wil jullie daarom vragen om deze tweede regionale ondernemer enquête in te vullen via de volgende link: www.startvragenlijst.nl/ondernemersutrecht.

Een regio specifieke rapportage helpt overheden hun beleid voor ondersteuning van ondernemers gerichter in te zetten en de juiste lobby op rijksniveau te voeren! De deadline voor deelname is 27 juli en neemt maximaal 10 minuten van uw tijd in beslag. Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking.

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Tweede ondernemerspeiling regio Utrecht, Gooi en Vechtstreek


Ondernemer van het jaar

By GJFdeJong,

Helaas hebben we in overleg met de Gemeente Wijdemeren en de Rabobank (mede organisatoren) moeten besluiten dit jaar geen verkiezing te organiseren. Toch blijft de dag van de ondernemer bestaan, wij zullen rond deze dag een event organiseren voor de ondernemers in Wijdemeren (binnen de mogelijkheden die dan toegestaan zijn). Ons Streven was al om de verkiezing 1x per 2 jaar te organiseren dit is nu door de ontstane omstandigheden natuurlijk ontstaan en zullen we in 2021 weer een verkiezing organiseren.. We gaan jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen maar blokkeer 19 november 2020 alvast in je agenda.

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Ondernemer van het jaar


Loosdrechts plassengebied

By GJFdeJong,

Wat is het ontzettend mooi om te zien dat we in de afgelopen weken al zoveel enthousiaste deelnemers voor het Loosdrechts Plassengebied hebben weten te bereiken. Met dit platform gaan we het Loosdrechts Plassengebied, dat van Weesp tot Maartensdijk en van Breukelen tot aan Hilversum strekt, nationaal op de kaart zetten en bezoekers en gasten naar ons gebied trekken.
Momenteel zijn we druk bezig met de eerste fase, de livegang van de website. We wachten van een aantal deelnemers nog op de input en foto’s, je kan info aanleveren via deze link. Foto’s mogen gemaild worden naar webmaster@loosdrechtsplassengebied.nl.

Via gemeente Wijdemeren is er al een mooie video gemaakt over de zomer in Nederland.

Liken jullie de FB pagina al? https://www.facebook.com/LoosdrechtsPlassengebied

Ontwerpschets website

Voor informatie en aanmelden klik hier

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Loosdrechts plassengebied


Een bijzonder initiatief van Ondernemend Wijdemeren

By GJFdeJong,

Graag je aandacht voor een bijzonder initiatief om het Loosdrechts Plassengebied “extra” op de kaart te gaan zetten.

Mede door de Corona-crisis zijn Ondernemend Wijdemeren, ondernemers en de gemeente Wijdemeren met elkaar digitaal in gesprek gegaan.
Iedereen voelt de behoefte om, nu Nederlanders “gedwongen” worden om vakantie in eigen land te vieren, ze ook naar het Loosdrechts Plassengebied te trekken. Dit gebied strekt zich uit van Weesp tot aan Maartensdijk en van Breukelen tot aan Hilversum.

Een nieuw fris platform van samenwerkende ondernemers (horeca, watersport, jachthavens, verblijfsrecreatie etc.) wordt mede ondersteund door:

  • OW Ondernemend Wijdemeren (ondernemersvereniging)
  • Gemeente Wijdemeren
  • Koninklijk Horeca Nederland afdeling Hilversum e.o.

Door deze financiële steun wordt het mogelijk om een nieuwe website (zie screenshot & PDF) te maken, social media in te richten en het gebied breed te promoten.
Ondernemend Wijdemeren zal eigenaar en beheerder zijn van het merk “Loosdrechts Plassengebeid” en zorgen voor de marketing en promotie. Een commissie, bestaande uit ondernemers, zullen blijvend de informatie up to date houden. Er is een sterke naam, een mooi design en er komt een nieuwe website. Op deze website worden de bedrijven vermeld, komt er een gebiedsagenda met daarin alle evenementen en komt er een nieuws pagina met alle up to date informatie.

Nu is de concrete vraag?
Wil jij als ondernemer deelnemen aan dit initiatief? Dit kan voor slechts €100,- per jaar.
Niet-leden worden dan ook nog eens direct lid van OW!

Gezamenlijke gebieds promotie is van groot belang om meer naamsbekendheid te krijgen en daarmee meer mensen naar ons te gebied trekken. Jouw bedrijf zal hierdoor meer bezoekers/gasten ontvangen en uiteinderlijk meer omzet draaien. Dit initiatief is een goed begin en zal uiteindelijk verder worden uitgewerkt.
Om snel te schakelen vragen wij je om deze week PER OMMEGAANDE te reageren.

Bij voorbaat dank!

Bestuur Ondernemend Wijdemeren

Secretariaat Ondernemend Wijdemeren
Havikskruid 5
3738 TV Maartensdijk
info@ondernemendwijdemeren.nl
IBAN: NL40RABO0328215228

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Een bijzonder initiatief van Ondernemend Wijdemeren


Verzet tegen omgevingsverordening provincie – GOOI TV

By GJFdeJong,

Enige tijd geleden schreven we al over de omgevingsverordening van de provincie. Niet alleen Ondernemend Wijdemeren maar ook andere partijen hebben hier zienswijzen tegen ingediend. O.a. De Gemeente Wijdemeren, OCW, Hiswa-Recron  en VNO-NCW (namens meerdere brancheverenigingen waaronder KHN).

Na de zomervakantie zal hierin worden doorgepakt. De planning van de provincie t.b.v. de behandeling van de zienswijzen is als volgt:

  • GS 1 september
  • Statencommissie  21 september en 24 september (inspreken)
  • PS 5 oktober

We proberen de krachten met alle bovenstaande partijen te bundelen. Mocht u ook een zienswijze hebben ingediend, of wilt u inspreken, neem dan contact op met Dik van Enk.

In deze aflevering van Gooi TV een item over deze omgevingsverordening. Zoals u kunt zien geeft de provincie een compleet ander beeld dan de werkelijkheid.

Link Zienswijze Gemeente Wijdemeren 

Link Zienswijze OW

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Verzet tegen omgevingsverordening provincie – GOOI TV


Dik van Enk nieuwe voorzitter OW

By GJFdeJong,

Meer waardering voor ondernemers

Door: Herman Stuijver

WIJDEMEREN
Met 98% van de digitale stemmen is Dik van Enk vorige week verkozen tot voorzitter van Onderne- mend Wijdemeren. Er waren van de 250 leden meer deelnemers dan ooit aan de verkiezing. Van Enk was al interim-voorzitter vanaf oktober 2019, omdat z’n voorganger Wim Lorjé het tijd vond voor nieuw bloed in ondernemerskringen. Beiden vinden dat de waardering voor ondernemers in de zes dorpen wel een graadje hoger mag worden.
Na z’n korte carrière als VVD-wethouder werd Wim Lorjé in 2009 gevraagd als voorzitter van de Ondernemers Kring Loosdrecht. Hij was betrok- ken bij een lang proces van samengaan met het OCW, wat leidde tot Ondernemend Wijdemeren in 2014. “Dat is achteraf gezien prima verlopen, we zijn nu echt een eenheid, van bloedgroepen is geen sprake meer.” Lorjé kenschetst de ondernemersclub als de ‘allergezelligste’ van de regio. “We hebben een goede samenwerking in de regio, maar ook met het college van B&W hebben we goede contacten. Dat blijkt ook nu in deze coronaperiode waarin we samen met de gemeente adequaat kunnen optreden.” Na twee periodes van drie jaar bij OW kijkt Wim Lorjé met veel plezier terug. “Nee, ik hoef Dik van Enk geen adviezen te geven, daarvoor is hij slim genoeg.”

Energie
Het enige twijfelpunt voor Dik van Enk was of hij wel voldoende afstand had van de lokale politiek. Tenslotte stopte hij pas in september 2019 na zes jaar raadslid voor het CDA te zijn geweest. Maar het belang om de ondernemersvereniging een prominente positie te geven in Wijdemeren gaf de doorslag. Wat Van Enk betreft, zijn de ondernemers het middelpunt van de samenleving waar bijna alles om draait. “Ze produceren, bieden werk, houden zich bezig met maatschappelijke kwesties, doen aan opleiden, sponsoren erg veel, enzovoort.” Volgens deze ondernemer zou een gemeente moeten functioneren als een bedrijf, slagvaardig en toegankelijk, maar ook maatschappelijk betrokken. Want dat vindt de directeur van Intersell, een bouwbedrijf met ruim 80 medewerkers, essentieel, dat het niet alleen gaat om je zakken te vullen. Overigens ziet hij tijdens de coronacrisis veel positieve ontwikkelingen in de relatie met Wijdemeren. “De wethouders Klink en Boermans zijn alert ten opzichte van de ondernemers en Natasja Zak, de ondernemersmanager, is heel efficiënt. Ik hoop dat deze tendens zo doorgaat.” Natuurlijk is Dik van Enk een bezig mens, maar met de auto als kantoor, is het goed te doen. “Bovendien krijg ik uit de samenwerking met tal van personen zoveel energie, om er vol tegen aan te gaan.”

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Dik van Enk nieuwe voorzitter OW


Video: Zomer in Nederland.

By GJFdeJong,

Een bezoek aan de horeca en recreatiebranche in Wijdemeren.

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Video: Zomer in Nederland.


Toekomst visie Bedrijventerreinen Wijdemeren

By GJFdeJong,

Beste ondernemer,

Zoals u mogelijk weet, werkt de gemeente samen met ondernemers aan een toekomstvisie bedrijventerreinen. In deze link vindt u het eerste ‘concept Toekomstvisie Bedrijventerreinen Wijdemeren’. Dit conceptrapport is opgesteld door Bureau Buiten. Daarvoor hebben zij begin dit jaar de bedrijventerreinen bezocht, gesproken met ondernemers, data- en trendanalyses gedaan en gesproken met de ambtelijke organisatie.

Het huidige rapport betreft een concept dat we graag met u verder uitwerken. Daarvoor hadden wij in mei een bijeenkomst gepland. Echter door alle ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus en de opgelegde beperkingen voor het houden van bijeenkomsten, hebben wij deze bijeenkomst verplaatst naar 17 september 2020 vanaf 18 :00 uur. Hier ontvangt u nog een uitnodiging voor.

Omdat uw inbreng belangrijk is, delen wij het huidige concept nu al en geven wij u de mogelijkheid opmerkingen of aanvullingen alvast aan ons mee te geven. Dit kan schriftelijk naar Ties Corten – t.corten@wijdemeren.nl

Mede namens Natasja Zak alvast bedankt voor uw inbreng.

Met vriendelijke groet,

Ties Corten

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Toekomst visie Bedrijventerreinen Wijdemeren


Ondernemen in tijden van corona – Advies op maat voor ondernemers in de regio Utrecht

By GJFdeJong,

Heeft u als ondernemer uit de regio Utrecht een vraag als gevolg van de coronamaatregelen, maar komt u er zelf niet uit? Bieden de bestaande regelingen onvoldoende ondersteuning? Of heeft u behoefte aan een persoonlijk advies over de toekomst van uw bedrijf door corona? Dan kunt u terecht bij de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA).

Met URECA heeft o.a. gemeente Wijdemeren samen met bedrijven in de regio Utrecht, gemeenten en de provincie de handen ineengeslagen om ondersteuning en antwoorden op uw vragen te bieden. Dit gebeurt geheel belangeloos. Denk aan het sparren over financieringsvraagstukken, wegwijs worden in de verschillende regelingen, toegang krijgen tot contacten bij bijvoorbeeld de (lokale) overheid, of advies of een klankbord voor uw bedrijfsvoering.

Via het online platform kunt u uw vraag, groot en klein, indienen. Een groeiende groep van medeondernemers uit allerlei sectoren staat voor u klaar om met u te sparren over uw vraag en door te verwijzen naar de juiste ondersteuning.

En heeft u zelf juist hulp ‘in de aanbieding’ voor andere bedrijven in nood? Denk aan advieskracht, consultancy of projectmanagementcapaciteit. Ook dan kunt u contact opnemen met URECA.

Voor wie?

  • URECA is opgericht voor alle ondernemers groot en klein (met uitzondering van ZZP’ers) in de regio Utrecht.
  • URECA biedt hulp bij allerlei vraagstukken waar ondernemers als gevolg van de coronacrisis mee te maken hebben.

Over URECA

De Utrecht Region Economische Corona Alliantie is een samenwerking tussen een veelheid aan (regionale) partners. Het gaat hierbij om aanvullende acties, in aansluiting op het landelijke en regionaal bestaande areaal aan steunmaatregelen.

In de Alliantie wordt nu samengewerkt door Rabobanken in Midden Nederland, PWC, DHM Group, StartupUtrecht, VNO-NCW Midden, MKB Midden Nederland, Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) regio Utrecht (i.o.), gemeenten uit de regio Utrecht, gemeente Hilversum, provincie Utrecht, Utrecht Marketing en Economic Board Utrecht.

Lees meer op de website van URECA: https://bit.ly/ondersteuning-ondernemers

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Ondernemen in tijden van corona – Advies op maat voor ondernemers in de regio Utrecht


Zienswijze Ondernemend Wijdemeren op ‘Ontwerp Omgevingsverordening Noord-Holland 2020, nummer 1350386’.

By GJFdeJong,

Provinciale Staten van Noord-Holland
Tav. H.E Wiersma
Postbus 3007
2001 DA Haarlem

Betreft: Zienswijze op ‘Ontwerp Omgevingsverordening Noord-Holland 2020, nummer 1350386’.

Wijdemeren, 4 mei 2020.

Geachte Hr. Wiersma, Op 18 februari 2020 heeft de provincie Noord-Holland het ontwerp van de Omgevingsverordening NH 2020 (hierna POV) ter inzage gelegd en de mogelijkheid geboden om tot 22 mei 2020 met een zienswijze te reageren op het ontwerp. Namens ca 250 ondernemers in Wijdemeren, verenigd in “Ondernemend Wijdemeren” (hierna OW) dienen wij u bij deze onze zienswijze in. Ons gemeentebestuur alsmede OW hecht , net zoals u, veel waarde aan een goede ruimtelijke ordening waarbij het belangrijk is dat een bepaalde mate van ontwikkeling mogelijk is en blijft.

In de structuurvisie van onze gemeente is in 2021 het motto, “Beheerste ontwikkeling met behoud van het goede”, opgenomen. Het behouden van de aanwezige kwaliteiten in onze gemeente speelt hierbij een grote rol. Dit kan echter niet gewaarborgd worden zonder enige mate van ontplooiingsmogelijkheden in de ruimste zin van het woord. In de nieuw voorgestelde POV wordt bestaande regelgeving opgenomen. Daarnaast is er regelgeving opgenomen betreffende het landschap.

OW kan zich hierin NIET vinden. Hieraan ligt ten grondslag dat een overgroot gedeelte (ca 80%) van het grondgebied van onze gemeente natuur is en wij veel lintbebouwing kennen. Hierdoor worden wij, inwoners en ondernemers, onevenredig hard geraakt met deze nieuwe regels betreffende het landschap. Wij wensen daarom nadrukkelijk dat de er komende periode in nauw overleg met ons gemeentebestuur en een vertegenwoordiging van de bedrijven, nieuwe afspraken worden gemaakt over de verbetering van de regels betreffende ons grondgebied. Een goede balans van wonen, werken, ondernemen en recreëren is voor wat ons betreft hierbij van groot belang.

Wij lichten in deze zienswijze toe waarom het BPL en landelijk gebiedsregime grote negatieve gevolgen zal hebben voor ondernemers in het gebied. De economische schade zal groot zijn en zal uiteindelijk ook een negatief effect hebben op de ecologie. Verder zullen wij ook in gaan op de kansen die wij zien. De POV is de regelgeving waarbinnen dit mogelijk moet zijn, helemaal wanneer men kijkt naar het Gebiedsakkoord alwaar u ondertekenaar en één van de grotere deelnemers bent.

Zoals de ontwerp POV er thans uitziet wordt dezerzijds sterk betwijfeld of de doelstellingen binnen de gemeente Wijdemeren en dus ook die van ondernemers kunnen worden behaald.

De belangrijkste wijzigingen in de omgevingsverordening ten opzichte van de huidige Provinciale Ruimtelijke Verordening voor Wijdemeren is de invoering van het artikel Bijzonder provinciaal landschap (BPL) en het werkingsgebied landelijk gebied. Deze twee wijzigingen zorgen ervoor dat de door OW gewenste ontwikkelingen niet meer mogelijk zijn in Wijdemeren. Ondernemers worden hierdoor aan handen en voeten gebonden. Dit is voor ons niet aanvaardbaar! Wij verzoeken u dan ook om dit gehele artikel te schrappen. Onder het huidige PRV vallen nog enkele gedeelten van Wijdemeren niet onder een beschermingsregime. Deze gedeelten worden onder de nieuwe POV onder het BPL regime gebracht. Deze aanvullende regels zijn wat OW betreft onacceptabel. Door het BPL regime is het toevoegen van bouwvlekken en het verbinden of revitaliseren van industriegebieden bijna onmogelijk. Tevens wordt de recreatie ingeperkt en ingekapseld in de verschillende gebieden en op de verschillende plassen. Wij zijn van mening dat door dit regime een dikke streep gaat door de plannen zoals in het gebiedsakkoord overeengekomen wat voor OW onbegrijpelijk en onacceptabel is.

Een akkoord wat juist erg zorgvuldig is samengesteld en is ondertekend door u als Provincie en vele stakeholders. OW ziet in dit gebiedsakkoord enorm veel positiviteit en mogelijkheden om weer kwaliteit te brengen in deze prachtige dorpen. Wij zijn als ondernemers enthousiast en gemotiveerd en willen kunnen blijven investeren en innoveren. Dergelijk beleid, als het BPL, zal een bom leggen onder het gebiedsakkoord en veel schade toebrengen aan de gemeente, ondernemers en uiteindelijk ook de inwoners en ecologie. De betrouwbaarheid van de provincie zal in twijfel worden getrokken en ondernemers zullen zich niet serieus genomen voelen. De meeste ondernemers dragen het gebied een warm hart toe en zetten zich 24/7 in voor een mooie leefomgeving. Zo zijn deze bedrijven het kloppende hart van de regio waar de jeugd begint met werken, waar zij duizenden mensen in dienst hebben, waar zij lokale verenigingen sponsoren, waar zij investeren in natuur en leefbaarheid binnen de dorpen en waar zij met hart en ziel werken aan een mooie toekomst. Een toekomst die, wanneer u dit beleid doorvoert, volledig in duigen zal vallen. Conserverend beleid zal ervoor zorgen dat bedrijven niet meer kunnen investeren en innoveren. Uiteindelijk zal dit er toe leiden dat onze zuurstof wordt afgenomen en ons hart uiteindelijk stil zal komen te staan met alle economische en sociale gevolgen van dien. Wij verzoeken u vriendelijk, doch dringend, om onze bedrijven juist meer ruimte te bieden, minder regelgeving op te leggen en meer te ondersteunen bij alle prachtige initiatieven die er liggen. Samen met al die fantastische ondernemingen maken wij dit gebied mooier, sterker en leuker!

Conclusie:
OW maakt ernstig bezwaar tegen de door u geformuleerde plannen in de Ontwerp Omgevingsverordening NH2020.
De geformuleerde plannen draagt in z’n geheel niet bij aan de visie van ons gemeentebestuur en de ondernemers uit onze gemeente.
We zijn reeds in vele opzichten al met handen en voeten gebonden aan de huidige regelgeving. De nieuwe regelgeving geeft geen enkele mogelijkheid en/of ruimte aan verdere ontwikkeling van de leefbaarheid en ontwikkelingsmogelijkheden van bewoners en ondernemers van onze dorpen. Wij verzoeken u dan ook de regeling te heroverwegen en in de komende periode en zo lang als dit noodzakelijk is in overleg te treden met ons gemeentebestuur en een vertegenwoordiging van de ondernemers om zo tot een goede Omgevingsverordening te komen.

Met vriendelijke groeten en hoogachting.

Namens de leden van Ondernemend Wijdemeren,

A. van Enk
G. P. Landwaart.

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Zienswijze Ondernemend Wijdemeren op ‘Ontwerp Omgevingsverordening Noord-Holland 2020, nummer 1350386’.