Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Martin Stevens

By GJFdeJong,

Volop kleur en puur natuur bij Kas & Co.

In de serie ‘Geef me de 5’, waar ondernemers uit Wijdemeren een ‘kijkje in hun bedrijfskeuken geven’ is het deze 2e woensdag van de maand de beurt aan Kas & Co uit Kortenhoef. Onder de bezielende leiding van Martin Stevens worden in de voormalige kwekerij van Krijn Spaan de meest bijzondere wilde planten gekweekt. Van huis uit is Martin fotograaf, maar wilde planten zijn al jaren zijn grote passie en hij kan daar uren over praten, dus het was een hele toer om van zijn verhaal een film van 5 minuten te maken.

Wil je meer weten, bekijk deze aflevering dan hier

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Martin Stevens


Kick-off Actieteam Wijdemeren: ondernemer, we zoeken jou!

By GJFdeJong,

In 2022 hebben ondernemers samen met de gemeente de Economische Agenda 2030 opgesteld. Om onze ambities samen om te zetten naar actie hebben we opnieuw de hulp van alle ondernemers nodig. Neem deel aan het Actieteam Wijdemeren!
Op maandag 5 september geven we vrijblijvend meer informatie over het Actieteam tijdens een kick-off en kunt u kennismaken met wethouder Els Kruijt. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats bij Rosa’s Cantina, Oud-Loosdrechtsedijk 167.

Prioriteiten bepalen
Het Actieteam is een onafhankelijk begeleide club die bestaat uit ondernemers uit Wijdemeren en uit een vertegenwoordiging van de gemeente. Samen bepalen we welke acties van de Economische Agenda prioriteit hebben. Is er nu behoefte aan een sterkere lobby in de regio? Willen we een ondernemersfonds om activiteiten uit te betalen? Of is een aangescherpte positionering om het toeristisch aanbod op te sturen op dit moment belangrijker?

Profiel
Als teamlid van het Actieteam:

  • ben je ondernemer in een van de kernen van Wijdemeren (geweest);
  • vind je het belangrijk om contact te houden met je achterban en ze mee te nemen;
  • ben je enthousiast en gemotiveerd;
  • heb je een ‘can do’-mentaliteit en zie je kansen.

Wil je meer informatie of ben je nu al enthousiast om deel te nemen aan het actieteam? Stuur een mail naar Marius Drissen, marius@stadenco.nl.

Download hier de pdf: Neem deel aan het Actieteam Wijdemeren!

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Kick-off Actieteam Wijdemeren: ondernemer, we zoeken jou!


Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Wijnand Smit

By GJFdeJong,

Wijnand Smit kiest voor biodiversiteit in Wijdemeren

Op de tweede woensdag van de maand staat er weer een nieuwe aflevering klaar van ‘Geef me de 5’ op de website van Ondernemend Wijdemeren. In deze serie van korte video’s maak je kennis met ondernemers uit Wijdemeren, waar zij vertellen wat hun bedrijf zo bijzonder maakt en geven ze een inkijkje in het leven ‘achter de ondernemer’. Deze week staat Wijnand Smit Hoveniers uit Ankeveen in de spotlights, een ecologisch hoveniersbedrijf, gespecialiseerd in de aanleg van tuinen zoals op boerenerven, niet glad geplaveid maar met oog voor biodiversiteit in allerlei vormen. Wil je meer weten, bekijk deze aflevering dan hier

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Wijnand Smit


Haringparty Ondernemend Wijdemeren 2022

By GJFdeJong,

Foto’s
Klik op een foto voor de vergroting en klik daarna verder door de slideshow.

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Haringparty Ondernemend Wijdemeren 2022


Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Joost Zwagerman

By GJFdeJong,

Joost Zwagerman smeedt kunst

Het is een unieke combinatie, smid en kunstenaar Joost Zwagerman uit Nederhorst te Berg, als hij het stugge ijzer smeedt, of liever gezegd kneedt, in meest fantastische kunstwerken. Zijn bedrijf Fe Plus Staal & Design timmert al meer dan 25 jaar aan de weg als smederij, maar Joost heeft ook naam en faam gemaakt met zijn kunstwerken die in heel Nederland zijn te bewonderen. Eind vorig jaar leverde de kunstenaar ook een bijdrage met twee projecten aan Licht & Kunst in de Loosdrechtse Porseleinhaven. In de video ‘Geef me de 5’ geven we je een kijkje achter de schermen en vertelt Joost over zijn werk én ontdek je de mens achter deze markante kunstenaar. Wil je meer weten, bekijk deze aflevering dan hier

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Joost Zwagerman


Geld verdienen met duurzame energie? Kom naar de bijeenkomst zonnepanelen op grote daken

By GJFdeJong,

Bij Jachthaven het Anker wordt geld verdiend met 200 zonnepanelen, 2 windturbines en een slimme batterij. Zelf energie opwekken is namelijk heel interessant, zeker met de huidige energieprijzen. En u draagt tegelijkertijd bij aan de vergroening van uw dorp. Bent u een bedrijf, vereniging, VVE of een andere organisatie en overweegt u zonnepanelen te plaatsen? Kom dan naar deze informatiebijeenkomst en leer meer over:

  • Kosten, opwek, subsidies en terugverdientijd. Eind juni gaat de SDE subsidie open. De Energiecoöperatie Wijdemeren vraagt gratis subsidie voor u aan en helpt u verder.
  • Wat er bij komt kijken: dakconstructie, bekabeling, verzekering, etc.
  • Mogelijkheden van energie opwekken voor de buurt (als uw dak groter is dan uw verbruik)
  • De ervaringen van eigenaar Jasper Blom met zonnepanelen, windturbines en opslag, inclusief rondleiding!

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Energiecoöperatie Wijdemeren. Wij zijn een bewonersorganisatie: van en voor bewoners. Met een groen hart en met onze kennis en ons netwerk versnellen wij de energietransitie in onze gemeente Wijdemeren. Voor meer informatie of als u nu al interesse heeft in een gratis dakscan, mail naar christien@ecwijdemeren.nl.

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Geld verdienen met duurzame energie? Kom naar de bijeenkomst zonnepanelen op grote daken


Dragon’s Den in Wijdemeren

By GJFdeJong,

Ondernemend Wijdemeren is op zoek naar nieuw talent.
Ben jij een startende, ambitieuze en enthousiaste ondernemer? Ben je woonachtig of werkzaam in Wijdemeren? Heb jij een goed idee voor een onderneming, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

Het antwoord is: hier. Dit artikel kan jouw begin zijn naar een succesvol bedrijf. Lees snel verder en meld je aan voor de kans van je leven: ‘Dragon’s Den Wijdemeren’.

Onze gemeente telt relatief veel ondernemers in allerlei verschillende bedrijfstakken en de ondernemers hebben verschillende leeftijden. Ondernemen lijkt hier in het leidingwater te zitten. Voor jonge, startende ondernemers is het soms lastig om te beginnen. Vaak hebben zij goede ideeën en zijn goed in hun vakgebied. Maar waar te beginnen? Er komt veel kijken bij het opzetten van een onderneming. Denk bijvoorbeeld aan een website, huisstijl, teksten, hoe verkoop je je product of dienst? Maar ook komt er een papierwinkel aan administratie bij. Ondernemend Wijdemeren wil jonge ondernemers helpen. Daarom organiseert bestuurslid Ramona Poort, samen met Maarten Steinkamp, een Dragon’s Den.

Dragon’s Den
Dragon’s Den is een bekend programma op televisie. Verschillende startende ondernemers, jong en oud, pitchen hun idee aan doorgewinterde ondernemers. Zij kunnen bijvoorbeeld aandelen kopen van een bedrijf en zo ontstaat er een win-win situatie: de startende ondernemer heeft als het ware een springplank en de investeerder krijgt een deel van de winst.

Ondernemend Wijdemeren gaat dit op kleine schaal organiseren, gericht op jonge Wijdemeerse ondernemers.

Begeleiding van a tot z
Alle aangemelde kandidaten worden op woensdagavond 18 mei uitgenodigd bij restaurant Vlaar voor een workshop. Op deze avond krijg je uitleg wat ‘Ondernemend Wijdemeren’ kan betekenen voor startende ondernemers. Ook wordt duidelijk verteld wat er van kandidaten verwacht wordt. Tevens wordt er, kosteloos, een traject aangeboden van ongeveer 5 maanden. In deze 5 maanden passeren diverse ondernemerslessen de revue, bijvoorbeeld leren pitchen. Ook zullen er verschillende gastsprekers zijn en vinden er (bedrijfs) bezoeken plaats. Medio september vindt de Dragon’s Den plaats, waar de startende ondernemers hun idee kunnen pitchen aan ervaren ondernemers. Zo maken zij kans op een samenwerking met een doorgewinterde zakenman of zakenvrouw, die uiteraard ook voor de nodige begeleiding zal zorgen.

Ondernemen is een werkwoord, laten we samen van start gaan!
Ondernemend Wijdemeren creëert deze unieke kans om de vele ondernemende talenten in Wijdemeren dat duwtje in de rug te geven.
Heb jij een goed idee, maar geen idee waar je moet beginnen? Begin hier.
Voel je de adrenaline al stromen en begint de ondernemersdrift te borrelen? Wacht niet en meld je vóór 10 mei aan. mail je CV, je idee en een inventarisatie van wat jij nodig denkt te hebben naar info@ondernemendwijdemeren.nl.

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Dragon’s Den in Wijdemeren


Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Paul Klaver

By GJFdeJong,

Fysiotherapeut Paul Klaver kiest voor boer zoekt vrouw.

Hij beoefend het vak fysiotherapeut al ruim 35 jaar, maar Paul Klaver uit Kortenhoef blijft continu in beweging als het gaat om nieuwe ontwikkelingen op zijn vakgebied. Zo legt hij in de korte video ‘Geef me de 5’ van Ondernemend Wijdemeren uit wat fysiotherapie 2.0 is en hoe hij dit in de praktijk brengt en over zjn nieuwste uitbreiding op het gebied van kinderfysio in ‘s-Gravenland. Maar ook zjn liefde voor een mooi stuk natuur in Kortenhoef en genieten van Boer zoekt Vrouw komen aan bod. Wil je meer weten, bekijk deze aflevering dan hier

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Hoofdrol in ‘Geef me de 5’ – Paul Klaver


Energiecoöperatie gaat samenwerken met ondernemers: bespaar geld en CO2 met zonnepanelen op uw bedrijfsdak

By GJFdeJong,

Donderdag 7 april 2022 19.30 -21.30 uur bijeenkomst voor eigenaren van grote daken

Locatie: tvNederhorst, Platanenlaan 5 Nederhorst den Berg.

 

Maak een afspraak voor een gratis dakscan en verken de mogelijkheden van zon op uw dak. De Energie Coöperatie Wijdemeren (ECW) wil in 2022 alle lokale ondernemers informeren en helpen om bedrijfspanden te gebruiken voor energieopwekking met behulp van zonnepanelen. De huishoudens in Nederland hebben de voordelen van zonnepanelen massaal ontdekt. En inmiddels steeds vaker ook de ondernemers.

Het is begrijpelijk dat ondernemers focussen op hun bedrijf en dat zonnepanelen niet direct prioriteit hebben. Dat is jammer omdat juist ondernemers beschikken over grote dakoppervlaktes, die nu onbenut blijven. En met de hoge energieprijzen valt er veel geld te besparen.

We zien wel voorbeelden. In Ankeveen op de Slenk zijn inmiddels twee panden zelfvoorzienend wat betreft energie. Een dak op de Cannenburgerweg 51 is volledig bedekt met 580 zonnepanelen. Even verder op nummer 67 is een pand van 1200 M2 met 110 zonnepanelen en 4 warmtepompen. Los van het gas en toch lekker warm in de magazijnen. Beide daken leveren meer energie als benodigd.

In Wijdemeren is er nu per dorp/industrieterrein een contactpersoon van de coöperatie actief om dakeigenaren te informeren over de mogelijkheden van energieopwekking op hun daken en gratis dakscans uit te voeren. U kunt een gratis dakscan aanvragen via de website: https://grotedaken.ecwijdemeren.nl/aanmelden/

Deze contactpersonen per dorp gaan ook zelf de boer op om contact te leggen met ondernemers. Let wel, het zijn geen zonnepanelen-verkopers. Ze komen samen met u kijken naar de mogelijkheden. Ze laten middels een speciaal tekenprogramma zien wat er op uw dak mogelijk is en wat daar grofweg de voordelen van zijn. Ook helpen zij bij de uitwerking van plannen en de contacten die u tot de oplevering volledig kunnen ontzorgen.

Geïnteresseerd? Op donderdagavond 7 april 19.30-21.30 uur is er een informatieavond voor de ondernemers van Wijdemeren. Locatie: Tennisvereniging Nederhorst in Nederhorst den Berg. Aanmelden kan via https://grotedaken.ecwijdemeren.nl/aanmelden-bijeenkomst/

U kunt ook contact opnemen met onze contactpersonen voor energieopwekking in de dorpen:

Loosdrecht, Jasiu van Haarlem, jasiu@ecwijdemeren.nl, 06-51892427

Nederhorst den Berg, Tim Postel, tim@ecwijdemeren.nl, 06-51545700

Kortenhoef, Ankeveen, ’s-Graveland, Wytze Broerze, wytze@ecwijdemeren.nl, 06-51069207

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Energiecoöperatie gaat samenwerken met ondernemers: bespaar geld en CO2 met zonnepanelen op uw bedrijfsdak