Stampvolle stamppottenparty ondernemers

By GJFdeJong,

Door: Herman Stuijver

In het Spieghelhuys in Nederhorst den Berg waren veel leden van Ondernemend Wijdemeren vorige week maandagavond afgekomen op de gevarieerde stamppotten uit de Bergse keuken. Een netwerkbijeenkomst voor de lokale ondernemers.
Voorzitter Wim Lorjé zei dat 2020 een spannend jaar gaat worden, waarin onder andere meer eigentijdse activiteiten zullen worden gecreëerd. Ook de bestuurssamenstelling is fors veranderd. Lorjé was blij met de komst van Karin Steenvoorden, Laura Pijl, Rosemarijn de Vink en Dik van Enk, naast de al eerder benoemde Hans van der Laan de Vries en Steven Voorn. Ook voor Lorjé himself wordt een opvolger gezocht. Wat altijd zal blijven, zijn de gezellige stamppotten- en haringparty’s.
De spreker zei dat de Ondernemer van het Jaar voor de 2e keer een prima initiatief was, hij was verrast door de kracht van de familiebedrijven, het thema van 2019. Voorts vroeg hij aandacht voor ‘de opwarming’, wat na een paar zinnen werd gepaard aan een duurzamere samenleving. Met bijvoorbeeld de strijd tegen plastic, kansen en bedreigingen voor de commercie. ‘Op prijs kun je het niet winnen, wel op kwaliteit’, zei de voorzitter monter, toen hij zijn zorgen uitsprak over win- kelstraten met steeds minder winkels en meer distributie via het wereldwijde web.

‘OP PRIJS KUN JE HET NIET WINNEN, WEL OP KWALITEIT’

Ondernemersmanager
Natasja Zak, de nieuwe ondernemersmanager van Wijdemeren, stelde zich voor. Zij wordt het aanspreekpunt voor de gemeente. Hoewel ze voorheen in een veel grotere werkomgeving functioneerde, vond ze een dorp wel prettig, met de kortere lijnen. Het was wel even wennen met al die 40-plussers, maar de contacten verliepen tot nu toe prima. De revitalisering van de bedrijventerreinen, de dienstverlening en de banden met de regio behoren tot de eerste strategische aanpakpunten.

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Stampvolle stamppottenparty ondernemers


Het Ondernemend Wijdemeren team is onderweg (update 20 januari)

By GJFdeJong,

Iets te melden over uw bedrijf of heeft u vragen over de vereniging. Ramona en Gert komen graag bij u langs. Spreek ze aan bij een netwerkborrel en ze komen langs.
Voor een vergroting klik op de foto’s.

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Het Ondernemend Wijdemeren team is onderweg (update 20 januari)


Denk mee over verkeer en vervoer

By GJFdeJong,

Bericht van de Gemeente:

We vinden het belangrijk dat u in een veilige en prettige leefomgeving woont. Daarbij hoort een goed netwerk voor verkeer en vervoer. Daarom werken we aan een mobiliteitsplan. Denkt u met ons mee? Wat zijn de grootste verkeersknelpunten in onze kernen? Welke suggesties heeft u om de kernen nog veiliger of beter bereikbaar te maken? Laat het ons weten!

Doe mee en vul de enquete mobiliteit in op de website van Gemeente Wijdemeren.
https://www.wijdemeren.nl/mobiliteit
Reageren kan tot 3 februari 2020

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Denk mee over verkeer en vervoer


Praat mee over de toekomstvisie bedrijventerrein Rading, de Zodde, de Reeweg, Nieuw Walden, De Boomgaard en de Slenk

By GJFdeJong,

Uit regionaal onderzoek naar de staat van onze werklocaties bleek vorig jaar dat de bedrijventerreinen in Wijdemeren sterk verouderd zijn. Ze zijn onvoldoende toegerust om de kansen en uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden.

De gemeente Wijdemeren heeft Bureau BUITEN daarom opdracht gegeven om samen met ondernemers een toekomstvisie te ontwikkelen voor de bedrijventerreinen.

U als gebruiker weet immers haarfijn wat er speelt, wat er nodig is en beter kan op uw bedrijfslocatie.

Als eerste stap willen we daarom met u en een aantal collega-ondernemers een ronde maken over het bedrijventerrein van circa 1/1,5 uur. Tijdens deze schouw maken we met u de verdieping naar de toekomstbestendigheid van het terrein, en kijken we zowel naar maatregelen op de korte als lange termijn.

Centrale vraag daarbij is: hoe kunnen we inspelen op de toekomstige vraag? (Bezien vanuit uw behoeften als ondernemer, van uw klant maar ook vanuit de overheid, bijv als het gaat om klimaatbestendigheid/energietransitie)

Het gaat dan bijvoorbeeld om:

  • (Toekomstbestendige) bereikbaarheid en vindbaarheid: digitale bereikbaarheid, bewegwijzering, (e-)auto-, fiets- en OV bereikbaarheid en parkeren;
  • Energiebesparing, (mogelijkheden voor) collectieve energie-opwekking en / of –opslag;
  • Klimaatbestendigheid van het terrein (afwatering, hitte);
  • Kwaliteit van de buitenruimte (schoon, veilig, groen, veilige en gezonde buitenruimte);
  • Beschikbaarheid vestigings-/uitbreidingslocaties (is er voldoende ruimte voor groei & innovatie van bedrijven)
  • Organisatiegraad van de ondernemers; (wordt er samengewerkt/gezamenlijk geïnvesteerd?
  • Overlast op en rondom het terrein.
  • Beschikbare arbeidskrachten;

Uiteraard staat het u vrij ook andere relevante onderwerpen in te brengen.

We willen het bezoek graag plannen tussen 7 – 23 januari 2020. Mocht u het voortouw willen nemen in het mede organiseren van dit bezoek (van circa 1/1,5 uur) en zo actief willen bijdragen aan de toekomst van uw bedrijventerrein, dan vragen we u uiterlijk vrijdag 20 december a.s te reageren op deze mail. Wij benaderen u dan z.s.m. voor een datum en tijd.

We hopen op de medewerking van veel ondernemers te kunnen rekenen en zien uw reactie graag tegemoet.

Ps. Wij beschikken helaas niet over alle emailadressen dus het staat u vrij om deze mail door te sturen naar uw buren

Mede namens Jaap Meijs & Wouter Maat (Bureau BUITEN),

Met vriendelijke groet,
Natasja Zak
Ondernemersmanager

M 06-29605356
T 035-6559412
E n.zak@wijdemeren.nl

Gemeente Wijdemeren
Rading 1, 1231 KB Loosdrecht
Postbus 190, 1230 AD Loosdrecht
www.wijdemeren.nl

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Praat mee over de toekomstvisie bedrijventerrein Rading, de Zodde, de Reeweg, Nieuw Walden, De Boomgaard en de Slenk


Ledenaanbieding – Van Vulpen Facilitair

By GJFdeJong,

Voorjaar aanbieding u terrassen en stijgers schoon gespoten gratis in-vegen met breker zand.
Dus schoon het voorjaar in
Aanbieding geld tot en met de maand Mei

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Ledenaanbieding – Van Vulpen Facilitair


Wie wordt de ondernemer van wijdemeren?

By GJFdeJong,

KOM OOK

15 NOVEMBER 2 0 1 9

Op 15 november (ontvangst 15:00 uur) wordt de Ondernemer van Wijdemeren 2019 bekend gemaakt bij Party restaurant De Drie Dorpen Ankeveen. Met als sprekers: Merlin Melles, Dagvoorzitter (founder fCN/ Pearlcard), Paul Laseur, Interviewer (BNR Radio) en Renee de Kuyper, Voorzitter jury Ondernemer van Wijdemeren ( Koninklijke De Kuyper BV anno 1695, founder DKC familiebedrijven advies.) TedTalk: succesfactoren ondernemende families.

Let wel, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

SCHRIJF JE IN VOOR DIT EVENT

Merlin Melles: Founder fCN / Pearlcard / MCN


Merlin Melles is een netwerkster pur sang. Zij legde de basis van haar zakelijke succes op jonge leeftijd onder andere met het oprichten van internationale modeondernemingen. Founders Carbon Network – fCN – komt voort uit een hechte groep zakelijke relaties van Merlin Melles, visitekaartje en boegbeeld van het succesvolle Founders Carbon Network. fCN is een opgezet platform waar ondernemers elkaar treffen, kennis delen en nieuwe initiatieven opzetten. fCN functioneert als een eco-systeem waar tal van kruisbestuiving plaatsvindt door onder andere netwerk events, handelsmissies en seminars.

Paul Laseur: BNR Radio


Paul Laseur is columnist en presentator bij BNR Nieuwsradio. Als financieel-economisch journalist interviewde hij sinds 1997 talloze ondernemers en topmensen uit het bedrijfsleven.

Renée de Kuyper: TedTalk


Renée de Kuyper – adviseur voor familiebedrijven – oprichtster van De Kuyper Concepts, kortweg DKC Zij en team van specialisten adviseren ondernemende families op het vlak van opvolging, family governance en cultuurvraagstukken Renee de Kuyper is een telg uit – en o.a. lid Raad van Commissarissen van – familiebedrijf Koninklijke de Kuyper, één van de oudste familiebedrijven in Nederland. In 15 minuten zal zij de sleutelfactoren bespreken welke het succes bepalen van het familiebedrijf.

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Wie wordt de ondernemer van wijdemeren?


Interview met Daniëlle Smits – van Leeuwen van OAK Office Support

By GJFdeJong,

Ik ben Daniëlle Smits – van Leeuwen. Na ruim twintig jaar werkzaam te zijn geweest als juridisch secretaresse binnen de advocatuur (met name binnen het vastgoed- en bestuursrecht), bied ik sinds 1 oktober 2019 onder de naam OAK Office Support als Legal Virtual Assistant | Office Manager administratieve ondersteuning aan andere ondernemers. Hoewel mijn ideale klant advocaat is, zijn de diensten die ik aanbied interessant voor iedere ondernemer die zich meer met zijn of haar core business wil bezig houden en minder tijd wil verliezen aan de noodzakelijke administratieve zaken die het ondernemerschap met zich meebrengt. Van e-mailmanagement tot onderhoud van jouw website, OAK Office Support staat graag voor je klaar.

Ik heb gekozen voor het ondernemerschap omdat het mij de mogelijkheid geeft meer flexibel met mijn tijd om te gaan, iets dat voor mij belangrijk is nu onze dochter naar de basisschool gaat. Op deze manier kan ik blijven doen waar ik van hou op een manier die goed aansluit bij mijn behoeften.

In augustus 2019 ben ik lid geworden van Ondernemend Wijdemeren om op die manier in contact te komen met andere ondernemers in de regio. Wat mij vooral aanspreekt aan Ondernemend Wijdemeren is de overtuiging dat wanneer wij onze krachten bundelen, wij meer voor elkaar krijgen (#sharingiscaring).

Ben jij na het lezen van mijn verhaal nieuwsgierig geworden naar wat een virtual assistant voor jou kan betekenen? Ik nodig je graag uit om hier eens vrijblijvend met mij over van gedachten te wisselen.

Op dit moment is Ondernemend Wijdemeren de enige regionale bedrijfsvereniging waar ik lid van ben. Dat is voor mij voldoende. En wie weet, is er in de toekomst wel een functie binnen de vereniging voor mij weggelegd.

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Interview met Daniëlle Smits – van Leeuwen van OAK Office Support


Interview met Laura Pijl van LPKM Administraties & Belastingzaken

By GJFdeJong,

Sinds wanneer ben je lid?
Sinds september 2019

Wat voor soort onderneming heb je en waarom heb jij gekozen voor het ondernemerschap?
20 Jaar geleden heb ik mijn administratie-en belastingadviesbureau opgericht dat gericht is op het MKB. Ik koos voor het ondernemerschap vanwege de vrijheid die het met zich mee brengt.

Wat is je ideale klant en wanneer mogen mensen contact opnemen?
Mijn ideale klant is de zelfbewuste ondernemer die weet waar hij/zij naar toe gaat en open staat voor een fijne samenwerking.

Ben je lid van meerdere regionale bedrijfsverenigingen?
Nee. Wel van de Nationale “vereniging” NOAB (Nederlandse Orde van Administratie- en belastingadvies deskundigen).

Waarom ben je lid geworden en wat verwacht je eruit te halen?
Uit hoofde van mijn vak maar ook uit hoofde van mijn ondernemerschap vind ik het leuk om met andere ondernemers van gedachten te wisselen en elkaar te ondersteunen. Ik houd van co creaties.

Ambieer je een functie in de vereniging Ondernemend Wijdemeren?
Ja

Zou je relaties willen uitnodigen om eens een bijeenkomst bij te wonen?
Zeker.

  Filed under:
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Interview met Laura Pijl van LPKM Administraties & Belastingzaken