Ondernemers Uitgedaagd!

Gemeente Wijdemeren daagt u als ondernemer uit tot inclusief werkgeverschap. Ga de uitdaging aan om samen een win/win-situatie te realiseren waarbij uw behoeften én die van de werkzoekenden in onze gemeente centraal staan.

Wat is Inclusief Werkgeverschap.
Een ‘inclusieve werkgever’ biedt werkgelegenheid aan werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. U begrijpt de noodzaak tot maatschappelijk verantwoord ondernemen, kunt omgaan met verschillen tussen mensen en vindt het belangrijk dat iedereen meedoet.

Wanneer spreken we over afstand tot de arbeidsmarkt.
Er kunnen veel oorzaken zijn waarom het iemand niet lukt om aan een betaalde baan te komen. Denk daarbij aan zijn verouderde werkervaring, leeftijd of taalniveau Nederlands. Wat deze kandidaten nodig hebben is een kans.

Win/Win-situatie.
De werkzoekende van nu kan uw toekomstige klant zijn. Om zover te kunnen komen is de gemeente Wijdemeren, samen met het Werkgevers Service Punt (WSP), op zoek naar u als ondernemer.

Wat is er nodig.

Taalstage:
Een taalstage geeft niet alleen de gelegenheid om de kennis van de Nederlandse taal te verbeteren maar ook om Nederlandse werknemersvaardigheden op te doen. Deze werkzoekenden hebben een vergunning om te werken en te wonen in Nederland.

Werkervaringsplaats (WEP):
Een werkervaringsplaats is bedoeld voor werkzoekenden die om diverse redenen nog niet toe zijn aan een betaalde baan. Een werkervaringsplaats is met behoud van de uitkering voor de werkzoekenden. U als ondernemer biedt alleen de werkplek en de begeleiding op de werkplek.

Vacature:
U kunt eerst onderzoeken of een werkzoekende bij uw onderneming past en andersom ook. Dit kan in combinatie met een de werkervaringsplaats die in de vorige alinea wordt besproken. Ook is het mogelijk om een loonwaardemeting plaats aan te vragen als blijkt dat de persoon minder productief is dan een reguliere werknemer.

Redelijkheid en billijkheid
Iedere werkzoekende en ondernemer is verschillend. Daarmee is ook iedere situatie uniek te noemen. Het is om deze reden onmogelijk om met standaard oplossingen of afspraken te komen. We hebben immers te maken met mensen. Redelijkheid en billijkheid is daarom ook de basis om vanuit te werken.

Contact en vragen
Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden voor de kandidaten. Ook als u vragen heeft, neem gerust contact op met Eric van Amerongen via e.vanamerongen@wijdemeren.nl of via telefoonnummer 06-16 38 5028. (behalve vrijdag).
Bij vragen over vacatures mailt u naar Thomas Snels, t.snels@wspgv.nl of bel met 06-23 03 4971

Direct een stageplek of werkervaringsplek bieden kan ook via het aanmeldformulier. Ook dan wordt contact met u opgenomen.