Koninklijke onderscheidingen voor Peter Landwaart en Jasper Blom

Met trots kan ik melden dat het Zijne Majesteit heeft behaagd, om twee leden van Ondernemend Wijdemeren een Koninklijke onderscheiding toe te kennen. Door de Corona crisis is de ceremonie uitgesteld, de onderscheidene zijn door de burgemeesters van Wijdemeren en De Bilt telefonisch van dit heuglijke feit op de hoogte gebracht.

Jasper Blom

Voor al zijn belangeloze werkzaamheden voor: Stichting Breedband Wijdemeren, Rotary Wijdemeren, Platform Recreatie en Toerisme, Vaart in de Vaart, Loosdrechts Jazzfestival, Recron, Hiswa en tal van andere lokale initiatieven is Jasper door Zijne Majesteit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Jasper heeft een open oog voor de gemeenschap in Loosdrecht en je zult met een maatschappelijk plan nooit tevergeefs een beroep op Jasper doen. Naast al dit vrijwilligers werk is Jasper ook directeur van ’t Anker, een succesvolle jachthaven met ligplaatsen, zomerhuisjes, een werkplaats en botenstalling.

Peter Landwaart

Ik heb Peter leren kennen als een zeer bevlogen persoon. Een man met idealen waar hij voor staat, bereid is om daar met woorden voor te strijden en offers voor te doen, maar hij is vooral een mensen-mens. Peter is er als het nodig is, als je een beroep op hem doet, niet direct op de voorgrond tredend, een harde werker. In al zijn vrijwilligers werk, als secretaris van Ondernemend Wijdemeren en een van de voorlopers daarvan: Ondernemers Collectief Wijdemeren, zijn kerk en de scholen, levert Peter een belangrijke bijdrage. Peter is een voorbeeld voor vele vrijwilligers. Zijne Majesteit heeft hem benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau.

Het bestuur van Ondernemend Wijdemeren feliciteert beiden met hun Koninklijke onderscheiding.

Namens het bestuur,
Wim Lorjé