Interview met Sonja Nuesink / Trending Motions

Leuk om via een bedrijfsbezoek kennis te maken met Ondernemend Wijdemeren. Dat ik nu sinds 2 jaar zelf een ondernemer ben is iets wat ik me steeds meer realiseer. Na 36 jaar in loondienst te hebben gewerkt moet ik nog steeds aan dat idee wennen. Maar wat ben ik trots dat ik deze stap heb durven nemen en trots op mijn kleine bedrijfje dat steeds meer vorm begint te krijgen. Het ondernemerschap past mij als een designer jas!

Sinds wanneer ben je lid?
Ik ben nog maar kort, een half jaar, lid van Ondernemend Wijdemeren. Ik zie mijn lidmaatschap vooral als een goede manier om kennis te maken met andere ondernemers in Wijdemeren en te onderzoeken waar wij elkaar bij kunnen helpen.

Wat voor soort onderneming?
Mijn bedrijf heet Trending Motions, web solutions. Ik bouw en onderhoudt websites voor iedereen die er een nodig heeft. En verder help ik ze zichtbaar en vindbaar te worden op het internet. Mijn opdrachtgevers zijn vrijwel altijd ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf of ook zelfstandige ondernemers net als ik. Hoewel er op korte termijn een aantal opdrachten aan zitten te komen van mensen die in de Start-up scene zitten en met een goede website investeerders willen interesseren voor het idee/product/concept.
Wat ik nu als werk doe heb ik altijd als hobby erbij gedaan, dus mij hoor je niet klagen dat ik het lekker druk heb.

Wat is je ideale klant en wanneer mogen mensen contact opnemen?
Wat ik vooral leuk vind, is samen met mijn opdrachtgever een idee of concept uit werken naar een concrete website waarmee de klant zich kan identificeren. Laat mij lekker bouwen aan zo’n website en advertenties bedenken voor social media en internet.
Het grootste misverstand is toch wel dat opdrachtgevers die in een website investeren denken dat na de oplevering de klanten wel gaan toestromen, want ze zijn nu online. Niets is minder waar. Men vergeet dat de website niet vanzelf gevonden worden. Als voorbeeld geef ik meestal de eigenaar van een nieuwe winkel die het bordje aan de deur van “gesloten” naar “open” draait…..en het vervolgens stil blijft in de winkel. Je moet meer doen om klanten naar je winkel te krijgen net als naar je website. Daarmee help ik mijn opdrachtgevers. Zichtbaar te worden op internet.
Als ondernemers daar meer over willen weten dan nodig ik ze van harte uit om onder het genot van een bak koffie of een glas wijn eens van gedachten te wisselen over hetgeen ik voor hun onderneming kan betekenen.

Waarom ben je lid geworden en wat verwacht je eruit te halen?
Ik zou iedere ondernemer in Wijdemeren aanraden lid te worden of eens een interessante bijeenkomst mee te maken. Je leert veel mensen kennen, goed voor je netwerk, maar ook leuk te ontdekken hoe andere ondernemers zaken aanpakken.

Ambieer je een functie in de vereniging Ondernemend Wijdemeren?
Zelf heb ik geen ambitie voor een functie binnen de vereniging. Als startende ondernemer gaat alle tijd die ik niet aan hond of kinderen besteed volledig naar Trending Motions.