Interview met Willem de Leeuw / Gizmo Retail b.v.

Op de nieuwe locatie van Gizmo Retail b.v. werden wij zeer gastvrij ontvangen door directeur
Willem de Leeuw. Een gedreven retailondernemer met passie voor elektronische gadgets en niet zomaar gadgets maar waar je ogen van open gaan!
Gert en Ramona krijgen een rondleiding in de showroom waar Willem enthousiast de gadgets laat zien van alle exclusieve merken. Met bewondering valt direct hun blik op de kwalitatieve muziekinstallaties geïnspireerd op jaren’50. Een installatie met platenspeler waar je de tijd van vroeger met de kwaliteit van nu weer in huis haalt. Hoe gaaf!

Sinds wanneer ben je lid?
In het najaar van 2014 werd ik geënthousiasmeerd om lid te worden en dat heb ik meteen gedaan. Temeer omdat ik al veel betrokken ben bij veel lokale evenementen en ik niet meer om Ondernemend Wijdemeren heen kon.

Wat voor soort onderneming heb je en waarom heb jij gekozen voor het ondernemerschap?
Gizmo Retail b.v. is een distributeur van elektronische gadgets van exclusieve merken.
Ik heb het bedrijf gekocht in 2012 van de vorige eigenaar welke gevestigd was in het Noorden van het land. In 2012 begonnen op het Noordereinde in ‘s Graveland maar eind vorig jaar zijn we verhuisd naar ons nieuwe pand op de Cannenburgerweg. Het magazijn en servicecentrum zijn gevestigd in Diemen. Verder hebben wij vier medewerkers in de buitendienst. Vanaf de overname is er een hoop veranderd, vertelt Willem; vooral in het assortiment, daarvan is 10% gebleven en de overige 90% is geheel vernieuwd. Ik ben altijd opzoek naar opvallende producten. In 1995 ben ik als zelfstandige begonnen in de consumenten elektronica branche. De keus om in 2012 Gizmo Retail b.v. over te nemen was ook opvallend in de tijd van crisis maar wij blijven continue groeien, aldus Willem. Creatief zijn, sterk voorraadbeheer, snelheid in leveren en antwoorden en een goede service maken naast onze exclusieve merken het verschil in deze tijd.

Hoe is de naam Gizmo eigenlijk ontstaan?
Heel simpel, zegt Willem. Gizmo is Latijnse woord voor Gadgets!

Wat is je ideale klant?
Mensen die vrolijk worden van het zaken doen met Gizmo Retail en tevreden zijn over ons en onze producten. En gelukkig hebben we er daar heel van!

Ben je lid van meerdere regionale bedrijfsverenigingen?
Nee, ik ben bewust lid geworden omdat ik ook hier ben gevestigd en woonachtig ben in de regio. Sterker nog, ik woon hier om de hoek! Feitelijk wil ik meer binding creëren met andere lokale ondernemers.

Wat heb je te bieden aan de vereniging en/of aan de leden van Ondernemend Wijdemeren.
Mijn “Ledenvoorledenactie” De beste prijs voor alle relatiegeschenken en kerstpakketten, wij ontzorgen u! Hoe? Bel en u zult het ervaren.

Heb je nog ideeën voor onze vereniging of zijn er zaken die je mist?
“Ik zit nog tekort bij de club om daar een oordeel over te hebben. Maar heb ik ideeën dan gaan jullie deze zeker horen”.

Ambieer je een functie in de vereniging Ondernemend Wijdemeren?
Ambiëren is niet het juiste woord, maar ik sluit helemaal niets uit.

Zou je relaties willen uitnodigen om eens een bijeenkomst bij te wonen?
“Als ik een geïnteresseerde relatie heb die dit als meerwaarde ziet zal ik dit zeer zeker doen. Echter opereer ik meer landelijk en internationaal dus mijn relaties komen in het algemeen niet uit onze regio.”