Interview met Wieger Boonstra van Boonstra Wijnen

Sinds wanneer ben je lid?
Zo ongeveer mijn hele leven. Van jongs af aan werd ik door mijn vader meegenomen en geïntroduceerd bij de ondernemingsverenigingen. Vanaf de fusie tussen OCW en OKL ben ik samen met mijn vader de kar gaan trekken voor de evenementen commissie. Omdat we vernieuwing en verjonging belangrijk vonden hebben we de afgelopen jaren afstand van deze functie gedaan. Daarnaast heb ik van 2015 tot 2019 in het bestuur gezeten, waar ik door privéomstandigheden mee gestopt ben.

Wat voor soort onderneming heb je en waarom heb jij gekozen voor het ondernemerschap?
Boonstra Wijnen bestaat in November 2020 alweer 20 jaar. We zijn vanuit huis uit ons jasje gegroeid en inmiddels via Hilversum verhuisd naar Westbroek. We importeren en verkopen de wijnen en dranken van 10 verschillende wijnhuizen en 1 distilleerderij. We hebben ons daarbij al die jaren gespecialiseerd in Italiaanse wijnen.

Wat is je ideale klant en wanneer mogen mensen contact opnemen?
Wij leveren als importeur en groothandel ons assortiment vooral aan hotels, restaurants en wederverkopers zoals slijters, slagerijen, traiteurs en delicatessenwinkels. Daarnaast hebben we vanuit de begindagen veel loyale particuliere klanten die wij nog zelf bedienen. Maar de focus ligt bij ons wel op Business-to-Business

Ben je lid van meerdere regionale bedrijfsverenigingen?
Door het gebrek aan tijd zijn we op dit moment alleen lid van OW. Maar door de verhuizing van ons magazijn naar Westbroek overwegen we ook daar lid te worden om een vinger aan de pols te houden van de regionale ontwikkelingen voor ondernemers en het leggen van nieuwe zakelijke contacten.

Waarom ben je lid geworden en wat verwacht je eruit te halen?
We zijn al zolang lid, het is eigenlijk vanzelfsprekend. We komen niks halen, maar we bieden alle aangesloten ondernemers zowel zakelijk als privé graag onze producten en diensten aan.

Wat heb je te bieden aan de vereniging en/of aan de leden van Ondernemend Wijdemeren.
Nog in te vullen met ledenvoorledenactie. (niet verplicht)
Geen, Dit is voor mij de afgelopen jaren totaal nutteloos gebleken.

Ambieer je een functie in de vereniging Ondernemend Wijdemeren?
Ik ben al van 2014 tot 2019 bestuurslid geweest. Het wordt tijd dat OW op korte termijn een nieuw en fris dagelijks bestuur krijgt dat de capaciteiten heeft om de club op een professionelere manier aan te gaan sturen. Met een jong en fris bestuur is het voor mij zeker bespreekbaar om weer bestuurslid te worden. –

Zou je relaties willen uitnodigen om eens een bijeenkomst bij te wonen?
Zeker!