Interview met Maeike Woelinga en Joris Klompé / Scheepsrechtadvocaten

Op een zonnige dinsdagmorgen waren Gert en Ramona te gast bij Scheepsrechtadvocaten.
De heer mr. Joris Klompé en collega mevrouw mr. Maeike Woelinga vertelden vanuit hun prachtige kantoorlocatie aan de Oud Loosdrechtsedijk over hun praktijk Scheepsrechtadvocaten.

Sinds wanneer zijn jullie lid?
Wij zijn afgelopen zomer lid geworden van de vereniging op advies van bestuurslid Jacob van de Meulen, verteld de heer Klompé.

Waar staat Scheepsrechtadvocaten voor en waarom heeft u gekozen voor het ondernemerschap?
Bij Scheepsrecht Advocaten werken in de nautische advocatuur gespecialiseerde advocaten, met specialistische kennis van de (binnen)scheepvaart, de zeilchartervaart en watersportindustrie. Scheepsrecht Advocaten behartigt op professionele en persoonlijke wijze de belangen van cliënten in de beroepsvaart en de watersport, zowel ondernemers als particulieren. Scheepsrecht Advocaten onderhoudt relaties met onder meer Kantoor Binnenvaart, HISWA Vereniging en BBZ.
Scheepsrecht Advocaten is in 2011 opgericht door nautisch advocaat mr. Joris Klompé, nadat hij al meer dan tien jaar in toenemende mate deze ‘natte doelgroep’ had bijgestaan. In 2014 is mr. Maeike Woelinga, afkomstig van brancheorganisatie Hiswa, het kantoor komen versterken.

Wat is jullie ideale klant?
Juist de mix van casus/klant maakt ons werk leuk.

Zijn jullie lid van meerdere regionale bedrijfsverenigingen?
Nee, maar wij zijn partner (supplier) van branchevereniging HISWA Vereniging.

Waarom zijn jullie lid geworden en wat verwachten je er uit te halen?
Wij vinden het een goed initiatief en zoals ik al aangaf heeft het enthousiasme van Jacob van der Meulen de doorslag gegeven!

Wat hebben jullie te bieden aan de vereniging en/of aan de leden van Ondernemend Wijdemeren.
Wij bieden juridische ondersteuning op het gebied van de watersport, bijvoorbeeld bij vergunningen, aan- en verkoop pleziervaartuigen etc., maar ondernemers/particulieren kunnen bij ons ook terecht voor vragen op ander gebied zoals huurrecht en arbeidsrecht e.d.

Heb je nog ideeën voor onze vereniging of zijn er zaken die je mist?
Het aanbod lijkt me voldoende maar het lijkt mij heel erg leuk om eens gastspreker te zijn, aldus heer Klompé.