Interview met Rosemarijn de Vink van Rosa’s Cantina

Sinds wanneer ben je lid?
2016

Wat voor soort onderneming heb je?
Rosa’s Cantina is een plek die voelt als thuis op het platteland van Italië. Waar je welkom bent. Waar het lekker is. Open, vrij, verrassend, warm en creatief.
Bij Restaurant Rosa’s Cantina eet je Italiaans. De kracht van de Italiaanse keuken is puurheid, eenvoud en eerlijkheid. En zo koken wij. Met pure en verse producten. De pizzabakker van Rosa’s Cantina is een kunstenaar. Hij bereidt het deeg elke dag volgens ambachtelijk recept en maakt zo de authentieke, dunne en krokante bodem.
Onze pasta, patisserie en het brood maken we ook dagelijks met de hand. En door hier alleen pure ingrediënten aan toe te voegen ontstaan vertrouwde en nieuwe smaken.
Wij van Rosa’s Cantina houden van goed en lekker. Van mensen en eten. Daar zorgen we voor. Zodat we gezond zijn. Samen zijn. Het gezellig is. Er tijd is. We doen dit heel gewoon. Zonder overdrijven. Maar wel met hart en ziel.

Waarom heb jij gekozen voor het ondernemerschap?
Ik was op zoek naar een nieuwe basis, een werkplek en een uitdaging voor een nieuwe toekomst met meer waardering voor hetgeen je doet. Het pand waar Rosa’s Cantina gevestigd is, was op zoek naar een nieuwe ziel! Met een nieuw concept en dynamische ondernemer. Rosa’s Cantina moest het kloppende hart van Loosdrecht en het bruisende ontmoetingspunt van de regio worden. Ik wilde de in verval geraakte plek een nieuwe kans te geven! En dat is inmiddels goed gelukt…

Wat is je ideale klant en wanneer mogen mensen contact opnemen?
In de horeca spreken wij van gasten (geen klanten!). Mensen zijn bij ons te gast en wij ontvangen ze ‘gastvrij’ op ieder gewenst moment. Bellen en mailen mag ten alle tijde, maar binnenkomen voor lunch of diner vind ik nog leuker!

Ben je lid van meerdere regionale bedrijfsverenigingen?
Ik ben ook lid van de afdeling Hilversum (regio) van de landelijke branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland. Maar op eigen initiatief heb ik een “subafdeling” opgericht met de horecabedrijven in Oud Loosdrecht. Want horeca Oud Loosdrecht is wezenlijk anders dan Hilversum.

Waarom ben je lid geworden en wat verwacht je eruit te halen?
Hoewel ik als horecaondernemer zeer veel collega ondernemers over de vloer krijg, vind ik het interessant om nieuwe mensen te ontmoeten, ook bij anderen binnen te kunnen kijken, te sparren, te netwerken, om te leren en voor het plezier.

Wat heb je te bieden aan de vereniging en/of aan de leden van Ondernemend Wijdemeren.
In de afgelopen jaren heb ik mij ingezet als “spreekbuis” en contactpersoon voor de horeca van Wijdemeren. Meerdere overleggen en acties hebben op mijn initiatief plaatsgevonden, weliswaar met wisselende resultaten maar met immer enthousiasme voor meer samenwerking.
Ik merk dat er een groeiende behoefte is om de ondernemers te betrekken bij de problematiek van de alledag en dat vooral communicatie hierbij een grote rol speelt.
Als mede beheerder van de Facebookpagina ‘Loosdrecht Leefbaar & Gezellig’ probeer ik daar een positieve bijdrage aan te leveren alsmede mijn participatie aan het Platform Recreatie & Toerisme en het Breed Ondernemersoverleg (met gemeente).
Met de recente verwikkelingen omtrent de wegafsluiting van de OLD heb ik alle horeca van Oud Loosdrecht als groep kunnen verenigen en hopen wij samen tot meer
resultaten bij de gemeente kunnen komen.
Kortom, allemaal voorbeelden waarbij ik het groepsbelang boven mijn eigen belang als ondernemer probeer te stellen.
Nu er een nieuwe burgemeester is geïnstalleerd is de tijd ook rijp voor meer zichtbare energie (van vrouwen). Ik hoop hierin een wezenlijke bijdrage te kunnen gaan leveren.

Ambieer je een functie in de vereniging Ondernemend Wijdemeren?
Inmiddels aspirant-lid van het bestuur, maar ook het voorzitterschap zou voor mij nu weer een logische volgende stap zijn. Ik heb behoorlijk bestuurlijke ervaringen zowel bij Koninklijk Horeca Nederland afdeling Noord Holland, alsmede als voorzitter van de ondernemersvereniging van Zaanstad (1999-2003).
NB. De koperen bel met inscriptie die boven de bar van Rosa’s Cantina hangt, heb ik gekregen bij mijn afscheid, en ik ben daar nog steeds heel trots op!

Zou je relaties willen uitnodigen om eens een bijeenkomst bij te wonen?
Zeker, indien van toepassing.