Interview met Renate Vermeijs & Gerard Versteeg van Monument in

Sinds wanneer ben je lid?
Sinds april 2019.

Wat voor soort onderneming heb je en waarom heb jij gekozen voor het ondernemerschap?
Wij zijn Gerard Versteeg en Renate Vermeijs en samen in 2011 gestart met “Monument in”, toen nog vanuit Vreeland. Sinds januari 2018 is ons kantoor gevestigd, grenzend aan ons woonhuis, op de Nieuw-Loosdrechtsedijk 16 in Loosdrecht.

In onze Rijksmonumentale boerderij/smederij zijn wij gevestigd als restauratie adviesbureau. Met een praktische en persoonlijke aanpak richten we ons op eigenaren van (Rijks)monumentale en historische panden. We bieden persoonlijk op maat advies en begeleiding, te denken valt aan onder andere ontwerp en tekenwerk, vergunnings- en subsidie-aanvragen, opstellen werkomschrijving/bestek, aanbesteding en toezichthouding tijdens uitvoering. Oftewel, ontzorgen van A tot Z!

Wij zijn in 2011 samen begonnen, Gerard met een (restauratie)bouwkundige, Renate met een hotellerie/commerciële achtergrond. Deze combinatie, ook als echtpaar, versterkt onze kennis en aanpak richting deze specialistische markt. We zochten naar aanvulling binnen de wereld van restauratie, bouw en monumenten, waarbij we als tussenschakel fungeren tussen opdrachtgevers en overige partijen (zoals aannemers, gemeentes, Rijksdienst). Het vertalen van de wens en smaak van opdrachtgevers, ook in ontwerp- en tekenwerk, is tevens een belangrijk onderdeel, daarbij ook altijd rekening houdend met financiën en budget.

Inmiddels met ons team van 6 personen staan we sterk dankzij ons enthousiasme en een praktische aanpak en benadering.

Om ook aan de vraag voor niet-monumentale panden te kunnen voldoen, hebben we in 2017 onze divisie “Ontwerp in” opgestart.

Wat is je ideale klant en wanneer mogen mensen contact opnemen?
Iedere (potentiële) eigenaar van een monumentaal of historisch pand, of in beschermd stads- of dorpsgezicht. Dit kunnen allerlei vraagstellingen zijn, waarbij wij onze assistentie op maat kunnen aanpassen.

Vrijblijvend contact opnemen mag altijd, dan bespreken we graag de vraagstelling, situatie en eventuele mogelijkheden. Wij streven er vervolgens altijd naar om vooraf onze offerte uit te brengen, zodat ook onze kosten transparant en inzichtelijk zijn. Iedere assistentie is op maat en uiteraard naar wens aan te passen.

Ben je lid van meerdere regionale bedrijfsverenigingen?
Nee, tot onze verhuizing naar Loosdrecht waren we wel lid van Bedrijfsvereniging Vreeland.

Waarom ben je lid geworden en wat verwacht je eruit te halen?
Interessant en leerzaam om als ondernemers binnen de regio elkaar te (leren) kennen en daarmee elkaar te versterken. Uitbreiden van het netwerk, daarmee ook lokale verbinding zoeken. Ook verwachten we met een gezamenlijk platform meer draagkracht te hebben en daarmee ook invloeden binnen regionale en ambtelijke organisaties.

Wat heb je te bieden aan de vereniging en/of aan de leden van Ondernemend Wijdemeren.
Overige leden zijn altijd welkom voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek, om de specifieke vraagstelling, situatie en eventuele mogelijkheden te bespreken. Dit kan bij ons op kantoor of ter plaatse bij het betreffende (monumentale) pand.

Ambieer je een functie in de vereniging Ondernemend Wijdemeren?
Nee, in deze fase nog niet, wellicht in de (latere) toekomst.

Zou je relaties willen uitnodigen om eens een bijeenkomst bij te wonen?
We houden ogen en oren open en zullen mede-ondernemers zeker wijzen op Ondernemend Wijdemeren, zodra ze nog geen lid zijn.