Interview met Job Gutteling van Ciconia

Sinds wanneer ben je lid?
Februari 2020

Wat voor soort onderneming heb je en waarom heb jij gekozen voor het ondernemerschap?
Mijn vrouw en ik hebben twee bedrijven in het Verenigd Koninkrijk (VK) opgericht, waarmee we investeren in vastgoed aldaar. Samen met lokale partners vinden we panden die in slechte staat verkeren. Wij knappen ze op en verkopen ze dan, of we verhuren ze voor lange termijn. Op deze manier voegen we goede woningen toe aan de woningvoorraad, want net als in Nederland is er een woningtekort in het VK.

Ik ben ondernemer geworden, naast mijn huidige baan als ingenieur in de zorg, omdat ik graag direct resultaat zie van mijn inspanningen en mijn visie. Vastgoed leent zich hier uitstekend voor, door de projectmatige aanpak en vaak een duidelijk begin- en eindpunt.

Wat is je ideale klant en wanneer mogen mensen contact opnemen?
Wij hebben geen klanten in de strikte zin van het woord, maar we vinden het essentieel dat de toekomstige eigenaren of huurders van onze panden een fijn huis hebben om in te wonen.

Daarnaast werken we samen met een aantal verschillende partijen in het VK om dit voor elkaar te krijgen, het is fijn wanneer dit mensen zijn die in mogelijkheden denken. En last but not least werken we ook samen met particuliere investeerders die we een mooi rendement kunnen geven op hun (spaar)geld. Voor dit laatste mag iedereen natuurlijk contact met ons opnemen.

Ben je lid van meerdere regionale bedrijfsverenigingen?
Nee, ik ben alleen lid van Ondernemend Wijdemeren.

Waarom ben je lid geworden en wat verwacht je eruit te halen?
Ik vind het belangrijk om bij te dragen en deel te nemen aan de lokale gemeenschap en daar is OW een mooie manier voor. Ik geloof ook in de versterking wanneer gelijkgestemden elkaar ontmoeten en de mogelijkheid hebben om ideeën uit te wisselen.


Wat heb je te bieden aan de vereniging en/of aan de leden van Ondernemend Wijdemeren.

Ambieer je een functie in de vereniging Ondernemend Wijdemeren?
Voorlopig niet, ik ben druk met bedrijf, werk en gezin (4 kinderen).

Zou je relaties willen uitnodigen om eens een bijeenkomst bij te wonen?
Ongetwijfeld, zodra ik er zelf bij ben geweest.