Interview met Jan Vis van Accofis Accountants en Belastingadviseurs

Sinds wanneer ben je lid?
8 oktober 2018

Wat voor soort onderneming heb je en waarom heb jij gekozen voor het ondernemerschap?
Een accountantskantoor met 2 medewerkers. Ondernemen heb ik van huis uit mee gekregen. Mijn vader was makelaar en projectontwikkelaar. Daarvan heb ik de mooie kanten en de problemen gezien. Ik ben zelf ook geïnteresseerd in wat de bouw brengt, maar het omgaan met de cijfers ging mij beter af. Mijn vader zei: “als ik had kunnen ondernemen met de cijfermatige kennis die jij nu hebt, was er veel minder financieel risico geweest”. Dat is wat ik vandaag de dag aan het doen ben. Door snellere verwerking van de gegevens zijn we in staat om samen met de ondernemer toekomstige beslissingen te maken. De accountant zou de controllers functie van de ondernemer moeten vervullen, niet de geschiedschrijver die maanden of een jaar na dato komt melden wat het resultaat is geweest.

Wat is je ideale klant en wanneer mogen mensen contact opnemen?
Mijn ideale klant wil meer inzicht in zijn bedrijf, werkt in en aan zijn bedrijf en heeft groei van het bedrijf voor ogen. Doelen stellen. Wij zijn in staat om dat met inzicht in de cijfers te begeleiden, om bij te dragen aan dit doel/succes.

Ben je lid van meerdere regionale bedrijfsverenigingen?
Nee niet bij bedrijfsverenigingen. Wel ben ik penningmeester bij Stichting SLOEP, betrokken bij de IJLP Loosdrecht

Waarom ben je lid geworden en wat verwacht je eruit te halen?
Mijn kantoor is gevestigd in Bilthoven, ik woon in Kortenhoef, ben opgegroeid in Loosdrecht. Ik denk dat velen mij wel eens gezien hebben, maar geen idee hebben waar ik mij overdag mee bezig houd. Wij hebben de laatste twee jaar een transformatie ondergaan op kantoor, waardoor wij meer kunnen betekenen voor onze klanten of toekomstige klanten. Als ik dit niet verklap, blijft het idee waar het is en kan niemand er gebruik van maken.

Wat heb je te bieden aan de vereniging en/of aan de leden van Ondernemend Wijdemeren?
Gratis Quick scan van de onderneming met behulp van het Management Kompas Systeem. Hiermee krijgt de ondernemer een indicatie van de financiële prestaties van de onderneming en waar er (financiële) verbeteringen te behalen zijn.

Ambieer je een functie in de vereniging Ondernemend Wijdemeren? Niet op korte termijn?
Ik wil de vereniging eerst wat verkennen. Wellicht in de toekomst.

Zou je relaties willen uitnodigen om eens een bijeenkomst bij te wonen?
Ik weet niet of mijn kantoorlocatie groot genoeg is, bij mij thuis zou het wellicht ook kunnen in de tuin. Maar ik ben niet bang voor bezoek en gezelligheid, dus in overleg kan alles.