Interview met Jan Hagen van Unit 14

Sinds wanneer ben je lid?
Unit 14 Beveiliging is sinds kort lid (2019) van Ondernemend Wijdemeren. In het verleden heb ik zelf persoonlijk kennis kunnen maken met OW, want ruim 2 jaar geleden was Gooiland Beveiliging gastheer voor de reguliere bijeenkomst. Ik heb toen met eigen ogen kunnen zien wat een leuke betrokken groep ondernemers er lid zijn van OW. De meeste ondernemers ken ik zakelijk (uit de tijd dat ik werkzaam was voor Gooiland Beveiliging), dan wel vanuit privé tijd, want ik ben zelf woonachtig in Kortenhoef.

Wat voor soort onderneming heb je en waarom heb jij gekozen voor het ondernemerschap?
In de beveiliging ben ik groot geworden. Als broekie heb ik mijn “vlieguren” gemaakt als mobiel surveillant, object beveiliger en horeca portier. Ik weet dus hoe het er op de werkvloer aan toe gaat en hoe zwaar nachtdiensten soms kunnen zijn. Later heb ik het geleerde in de praktijk kunnen brengen op kantoor als operationeel manager bij Gooiland Beveiliging, hier was ik het eerste aanspreekpunt voor klanten en ook medewerkers. Ook via Regionaal Beveiliging, dochter organisatie van Gooiland Beveiliging, zorgde ik, samen met mijn team, dat de lokale evenementen plezierig verliepen.

In januari 2017 heeft Securitas Beveiliging de organisatie Gooiland Beveiliging overgenomen, waarbij ik zomer 2017 werd gevraagd de regio Arnhem, Ede en Nijmegen weer goed op de kaart te krijgen. Dit is goed gelukt, maar hoe mooi de organisatie Securitas ook is, ik miste het werken in een kleine organisatie (de korte lijnen: samen met de collega’s van de werkvloer een uitdaging aangaan, het probleem aanpakken en niet eerder naar huis gaan voordat er een oplossing is; u vraagt en wij draaien en dat kan snel).

Toen ik hoorde dat Frank Petterson graag een stapje terug wilde doen, greep ik deze kans met beide handen aan. Frank blijft verbonden aan de organisatie Unit 14 Beveiliging, maar treedt af als directie. Met de kennis van het district en bijbehorende klanten van Frank verwacht ik met mijn kennis en ervaring Unit 14 Beveiliging nog beter op de kaart te kunnen zetten. Helemaal nu er ook een tweede vestiging van Unit 14 Beveiliging in Hilversum zit. We hebben dan dus een vestiging in Bunschoten-Spakenburg en in Hilversum, een ideale positie om regio Eemland en het Gooi veiliger te kunnen maken.

Wat is je ideale klant en wanneer mogen mensen contact opnemen?
Zowel zakelijke klanten (het bedrijfsleven) als de particuliere markt kunnen wij goed bedienen. Voor het bedrijfsleven kan gedacht worden aan het dagelijks openen van het kantoorpand (alarm eraf, deur van het slot, lichten en verwarming aan) en ’s avonds weer sluiten, maar er kan ook worden gedacht aan een bezetting van de receptie door een beveiliger (security host) totdat uw receptie bemand is (voor of na de reguliere kantoortijden). Voor de zakelijke en particuliere klanten kan gedacht worden aan opvolgen van alarmmeldingen, verzorgen van beveiliging bij evenementen, partijen, feestjes, begrafenissen.

Ben je lid van meerdere regionale bedrijfsverenigingen?
Ik ben lid van OVHilversum Zuid West en diverse clubs in Bunschoten-Spakenburg, afspraken met andere clubs in het Gooi staan geplant.

Waarom ben je lid geworden en wat verwacht je eruit te halen?
In de tijd van Gooiland Beveiliging heeft dit netwerk grote betrokkenheid getoond. De deelnemers helpen elkaar op alle fronten en ik verwacht ook van hen te leren.
Daarnaast hoop ik natuurlijk, net als iedereen, ook door middel van dit netwerk een duurzame omzet groei te kunnen realiseren.

Wat heb je te bieden aan de vereniging en/of aan de leden van Ondernemend Wijdemeren.
Daar waar een andere organisatie dit jaar zijn tarieven verhoogt, gaan wij ze verlagen. We geloven in de formule dat vele kleintjes een grote maakt.
Een abonnement alarmopvolging kost bij Unit 14 met ingang van 2019 € 250,00 per jaar. Voor een alarmopvolging op locatie rekenen wij € 45 per keer (prijzen excl.BTW). En te vinden op www.unit14.nl

Speciaal voor de leden van OW zullen wij in het jaar 2019 eenmalig 20% korting op het jaarabonnement geven.

Ambieer je een functie in de vereniging Ondernemend Wijdemeren?
Op dit moment zeker niet, daar ik net ingestapt ben bij Unit 14 Beveiliging en ik zoveel plannen heb, die ik graag eerst ten uitvoer wil brengen. Ik zie zoveel kansen …

Zou je relaties willen uitnodigen om eens een bijeenkomst bij te wonen?
Jazeker ik wil graag Paul Bouman van Bouman opleidingen uit willen nodigen voor de aankomende haringparty.