Interview met Erik Nuhn van QetI

Sinds wanneer ben je lid?
Ik ben lid sinds 1 januari 2017

Wat voor soort onderneming heb je en waarom heb jij gekozen voor het ondernemerschap?
Ik ben ZZP’er en heb een (Online) Marketing bedrijf QetI, wat staat voor Quaerite et Invenietis ofwel zoekt en gij zult vinden. Ik hou me voornamelijk bezig met een betere vindbaarheid van websites , zoekmachine marketing.
 
Door op het verkeerde moment ziek te worden, ik zat net tussen twee banen, kwam ik zonder werk te zitten. Gedurende die periode heb ik toen e.e.a. een rijtje gezet. Welke kansen heeft iemand van bijna 50 op de arbeidsmarkt. En nog belangrijker wat zou ik zelf willen. 
 
Ik heb altijd al in de media gewerkt en was de laatste jaren bezig met online media en marketing. Een onderdeel daarvan is Google AdWords en daar ben ik toen mee verder gegaan.
 
Wat is je ideale klant en wanneer mogen mensen contact opnemen? 
Contact opnemen mag altijd, al is het om gezellig een biertje of een wijntje te drinken! 
Als bedrijf richt ik me op kleine en middelgrote ondernemingen. De vindbaarheid van een bedrijfswebsite is ook voor deze ondernemingen van levensbelang. Zeker in het online geweld van bedrijven als bijvoorbeeld bol.com en Zalando. Wat kleinere ondernemers onderscheid van deze grote ondernemingen is passie voor het product of dienst die ze leveren. Door gebruik te maken van die passie in je website en advertenties kan je jezelf onderscheiden.
 
Ben je lid van meerdere regionale bedrijfsverenigingen?
Ik ben lid van Ondernemend Wijdemeren. Daarnaast hockey ik in Weesp en ben leider van het voetbalteam van mijn zoon Tijmen bij VV Nederhorst. Dit zijn weliswaar geen bedrijfsverenigingen maar ik heb toch al veel business gekregen door de contacten bij deze sportverenigingen.
 
Waarom ben je lid geworden en wat verwacht je eruit te halen?
Ik ben lid geworden door Anneke van Looij die mij uitnodigde voor de haringparty in 2016. Ik verwacht eigenlijk niets. Een van mijn motto’s is “het maakt niet uit wat je kent maar wie je kent”. Als ik op een bijeenkomst met een collega ondernemer sta te praten, ben ik vaak in mijn hoofd aan het schakelen “wie uit mijn netwerk is interessant om aan jou te koppelen?”

Wat heb je te bieden aan de vereniging en/of aan de leden van Ondernemend Wijdemeren.
Nog in te vullen met ledenvoorledenactie.
 
Ambieer je een functie in de vereniging Ondernemend Wijdemeren?
Niet echt, maar ik vind het wel leuk om zo af en toe mee te denken over bepaalde marketingactiviteiten.
 
Zou je relaties willen uitnodigen om eens een bijeenkomst bij te wonen?
Waarom niet? Zeker als het onderwerp of gastspreker aansluit bij zijn of haar activiteiten.