Interview met Marjolein Jonker / Smashdots

Ramona en Gert waren op bezoek bij Marjolein Jonker van Smashdots in Loosdrecht. Marjolein heeft als ZZP’er naast haar grafische diensten een platvorm ontwikkeld om ondernemers in Loosdrecht beter op te kaart te zetten voor recreatie & toerisme.

Sinds wanneer ben je lid?
Via de gemeente Wijdemeren maakte ik kennis met Hetty Kastelein en door haar enthousiasme ben ik bij een bijeenkomst geweest en gelijk begin van dit jaar lid geworden.

Wat voor soort onderneming heb je en waarom heb jij gekozen voor het ondernemerschap?
Ik heb eerst een aantal jaren in Australië en Tsjechië gewoond. Met mijn gezin ben ik sinds 2013 weer terug in Loosdrecht. Dat was erg wennen in het begin maar mijn ontwerpstudio & online marketingbureau Smashdots is gelukkig niet aan een locatie gebonden. Ik verzorg al jaren voor vele opdrachtgevers hun grafisch ontwerp, webdesign, content en de online marketing.

Wat is jouw ideale klant en wanneer mogen mensen contact opnemen?
Mijn ideale klant is een klant die weet wat hij/zij wilt en die gaat voor het totaalpakket. Het is onwijs leuk om met gedreven ondernemers samen te werken. Overigens werk ik zelf ook samen met andere zzp-ers. Door elkaar de opdrachten te gunnen, ontstaat er een diversiteit aan opdrachten die je samen met veel plezier kan oppakken.

Ben je lid van meerdere regionale bedrijfsverenigingen?
Nee, ik ben alleen lid van Ondernemend Wijdemeren.

Waarom ben je lid geworden en wat verwacht je eruit te halen?
Natuurlijk vind ik het leuk om lokaal weer mijn netwerk uit te breiden in contacten en het delen van kennis. Maar onlangs ben ik een portal gestart www.enjoyldp.nl. Of wel Enjoy de Loosdrechtse plassen. Dit initiatief is puur om de zichtbaarheid te vergroten voor recreatie & toerisme. Uiteindelijk wil ik ook een mobiele App ontwikkelen waar men in een oogopslag de lokale activiteiten kan zien, een boot kan huren, een kamer kan boeken enz. Als er ondernemers zijn die meer informatie over de portal willen dan kom ik graag langs om er meer over te vertellen.

Wat heb je te bieden aan de vereniging en/of aan de leden van Ondernemend Wijdemeren.
Ik kan 10% korting geven op de ontwerpkosten van een flyer of kleine advertentie of het opfrissen van een logo.

Ambieer je een functie in de vereniging Ondernemend Wijdemeren?
Op dit moment niet.

Zou je relaties willen uitnodigen om eens een bijeenkomst bij te wonen?
Wat leuk, dat was mij niet bekend maar zal ik zeker doen!