Interview met Fabian Broers / Rosco Catering Hilversum

In de Brasserie op het prachtige Landgoed Zonnestraal ontvangt Fabian Broers ons om kennis te maken met de heerlijke lunchgerechten en vertelt enthousiast over de vele catering activiteiten op meerdere locaties in Hilversum en omstreken die Rosco catering Hilversum dagelijks verzorgt. Ook krijgen we een stukje geschiedenis mee tijdens de rondleiding naar de verschillende evenementen zalen die via Rosco Catering in het sanatorium te huur zijn.

Sinds wanneer ben je lid?
In september 2015 ben ik lid geworden. Mijn eerste bijeenkomst was bij de Gemeente Wijdemeren, die ik niet alleen mocht verzorgen met de catering maar ook zelf heb bezocht. Ondanks dat ik niet een echte netwerker ben, voelde ik me direct op me gemak en had snel leuke gesprekken met andere ondernemers.
Voldoende redenen voor mij om een lid te worden.

Wat voor soort onderneming heb je en waarom heb jij gekozen voor het ondernemerschap?
Wij hebben een heel divers cateringbedrijf of het nou gaat om luxe diners, openingen, recepties, barbecues of het verzorgen van de dagelijkse lunch. Ook hebben wij bij een aantal opdrachtgevers een bedrijfsrestaurant in het gebouw. Sinds 2 jaar zijn wij ook de troste eigenaar van Brasserie en Congrescentrum Zonnestraal. Op Landgoed Zonnestraal te Hilversum waar we nu zitten, verteld Fabian. Rosco Catering zelf bestaat al 25 jaar in Utrecht (oorspronkelijk uit Maarsen) ik heb daar vroeger zelf altijd gewerkt, en ik ben op mijn 23e gestart in 2010 in ’t Gooi. Samen gaan we het hele land door voor onze opdrachtgevers.
Op dit moment heb ik 13 personeelsleden vast in dienst. Mijn vrouw werk inmiddels ook mee in het bedrijf en begeleid ons personeel en doet de administratie.
In Brasserie Zonnestraal kunnen klanten terecht voor een lekker drankje, lunch en bieden wij veel maatwerk aan. Bijvoorbeeld met onze zaalverhuur; Die wordt gebruikt voor Tv-opnamen, trouwlocatie, zakelijke bijeenkomsten, bedrijfsfeesten, productpresentaties en congressen. bijna alles is mogelijk. De Brasserie is open van maandag-vrijdag van 10:00-17:00 uur en zondag tussen 12:00-17:00 uur. Op zaterdag zijn we alleen geopend voor feestjes.

Wat is je ideale klant?
Klanten die continuïteit bieden, zegt Fabian. De vraag maakt niet uit, voegt hij toe. Wij hebben liever een klant waar we elke dag de catering mogen verzorgen dan dat we ergens 1 keer mogen komen voor een groot feest of opening. Maar gelukkig hebben we de luxe dat we het beide hebben.

Ben je lid van meerdere regionale bedrijfsverenigingen?
Ja ik ben ook lid van BV Hilversum.

Waarom ben je lid geworden en wat verwachten je er uit te halen?
Naast het onderhouden van mijn relaties in Wijdemeren wil ik graag ook nieuwe contacten opdoen en mogelijk mijn klantenkring uitbreiden.

Wat heb je te bieden aan de vereniging en/of aan de leden van Ondernemend Wijdemeren.
Wij bieden onze collega ondernemers graag 10% korting op een evenement of bijeenkomst op Landgoed Zonnestraal. Ook kom ik graag bij u op de koffie om te kijken of wij op het gebied van catering iets voor elkaar kunnen betekenen.

Heb je nog ideeën voor onze vereniging of zijn er zaken die je mist?
Nee, ik vind de diversiteit die jullie bieden aan activiteiten en de gezelligheid belangrijk.

Ambieer je een functie in de vereniging Ondernemend Wijdemeren?
Nee op dit moment niet, ik kom elke dag al tijd te kort.

Zou je relaties willen uitnodigen om eens een bijeenkomst bij te wonen?
Ja zeker, dat zal ik de volgende keer zeker doen!