Interview met Erik Beemster / Thuiz bij Kinderopvang

Thuiz bij Kinderopvang in Kortenhoef bestaat sinds 1990 en is ooit begonnen als Stichting Kinderopvang de (B)engeltjes. Als men binnen Kortenhoef ‘de (B)engeltjes’ noemt, dan weten de meesten meteen dat het om de Kinderopvang gaat, terwijl deze naam in 1999 al is veranderd in Stichting Kinderopvang
’s-Graveland.
 
Onze huidige naam (sinds 2015) geeft mooi weer waar ik voor sta qua organisatie. Men moet zich thuis bij ons voelen. De kinderen, de ouders, de medewerkers, eigenlijk iedereen. Wij zorgen voor een open en toegankelijke sfeer. Wij vinden het persoonlijk contact en elkaar kennen in deze branche van enorme toegevoegde waarde en derhalve zijn wij trots op onze bewust kleinschalige opvang. Ook in Nederhorst den Berg opereren wij als Thuiz bij met dezelfde kernwaarden en prioriteit voor persoonlijke aandacht.
 
Onze dagopvang (voor kinderen van 0-4 jaar) is sinds februari 2016 gehuisvest in ‘De Matrijs’ aan de Julianaweg 11a te Kortenhoef, voormalige pand voor dagbesteding van mensen met een lichamelijk en verstandelijke beperking. Ons pand is ruim van opzet, heeft grote groepsruimtes en een flinke buitentuin. Daarnaast is het pand gelegen tussen allemaal huizen en derhalve geen verkeer rondom. Wij hebben twee babygroepen, twee peutergroepen en een peuterspeelzaal. Tevens hebben wij drie buitenschoolse opvang locaties, waarvan één in de Regenboogschool, één in de Antoniusschool (beide 4-8 jaar) en voor de kinderen vanaf 8 jaar een buitenschoolse opvang bij de scouting uit Kortenhoef, Klaas Toxopeus.
 
Wat de naam al aangaf, het betreft een Stichting. Omdat ik het van groot belang vind dat we zoveel mogelijk lokaal doen en ik graag met de ondernemers in Wijdemeren contact wilde komen, heb ik eind 2011 gevraagd of ik mij mocht aansluiten bij het toenmalige OCW. Ik heb vanuit het OCW / Ondernemend Wijdemeren al diverse leuke nuttige en gezellige contacten gelegd. 
 
Zelf heb ik in een ver verleden HEAO Bedrijfseconomie gedaan, waarna ik in de ICT terecht ben gekomen en 15 jaar bij KPN en de Rabobank heb gewerkt. Daar haalde ik niet genoeg voldoening uit en besloot om mij maatschappelijk in te gaan zetten bij de kinderopvang waar mijn kinderen ook op zaten. Door mij steeds verder te verdiepen in de materie, dingen op te lossen en op te pakken, bleek steeds meer dat ik hier wel op mijn plek zat. Dat werd ook door anderen zo ervaren en uiteindelijk werd mij gevraagd of ik dat niet voor ‘vast’ wilde doen. Er is veel gebeurd afgelopen jaren, maar alles wat er op je pad komt, daar leer je van. Ondanks alle strenger eisen, financiële crisis en steeds krapper wordende markt en groeiend aantal concullega’s bestaan wij nog steeds en staan we sterk. We hebben een prachtig ruim en netjes pand en gedreven collega’s die stuk voor stuk al bovengemiddeld lang al bij ons werken. Trots is een woord dat goed mijn beschrijft hoe ik me voel op het moment dat ik dit opschrijf. Uiteraard vind ik het leuk als men een keer wil komen kijken, ook als men geen behoefte aan kinderopvang heeft.