Motivaties van de jury en de foto’s – uitreiking ondernemer award 2023

Motivaties jury Ondernemer van Wijdemeren verkiezing 2023:

CATEGORIE KLEIN:

Ik SUP Loosdrecht
Suppen in Loosdrecht doe je bij IkSUP Loosdrecht. Het is dé supschool van onze regio Gooi en Vechtstreek. Ik SUP Loosdrecht heeft inmiddels al 14 jaar ervaring. Margriet Koeman is het boegbeeld van suppen in Loosdrecht. En heel Nederland komt naar Loosdrecht om rondom het Vuntusgebied te suppen. De jury is van mening dat dit bedrijf hoort bij de Loosdrechtse Plassen en roemt Margriet om haar enthousiasme en creativiteit, zoals met de 55+ supclub, honden, halloween en vrijgezellenfeesten.Voor dag en dauw en laat op de avond.

Heeren van Loosdrecht Croquetteurs
Een korst, knapperend als haardvuur. Ragout als satijn over de tong. Vleesch als het wonder der natuur en de smaak passend bij een heer van Loosdrecht. Van deze tekst alleen al loopt het water je in de mond. De kroketten en andere borrelhappen van Jan Lagrouw van de Heeren van Loosdrecht zijn van een hoogwaardige kwaliteit en zetten Loosdrecht ook ver buiten de Loosdrechtse Plassen positief op de kaart. En daarnaast is het bedrijf sponsor van typisch Loosdrechtse activiteiten, zoals de kerk in Oud-Loosdrecht, SailWise en het Jazz festival.

Oogzorg Briljant
Sinds 1994 is Oogzorg Briljant actief in de Meenthofin Kortenhoef. Ivar Steketee en z’n team bieden al bijna drie decennia professionele oogzorg aan. Het is heel succesvol gebleken door samen met een oogarts in één pand te zitten. Daarmee is Oogzorg Briljanteen begrip in de regio geworden. Naast opticien is Oogzorg Briljant ook audicien en bieden ze ook gehoorzorg aan in hun winkel. De jury onderschrijft dat de verwachtingen van de klanten wordenovertroffen doordat Oogzorg Briljantbovengemiddelde service biedt.

CATEGORIE MIDDEN:

Bakker Jeroen
Bakker Jeroen van Jeroen en Miranda van der Linden uit Kortenhoef is een ambachtelijke bakker. Er heerst een uitstekende teamspirit bij de bakkerij en in de winkels. Jeroen en Miranda werken daar hard aan mee. Ze zijn service-gericht, open, transparant en goed voor het personeel. Wel groeien ze uit hun jasje op de huidige locatie. Bakker Jeroen wil zich blijven onderscheiden en vernieuwen. Zo komt er een nieuwe bakkerij en zal de winkel in de Meenthofverbouwd worden met een brede gevel en een toevoeging met lunchroom, chocolaterie en ijssalon.Een aanwinst voor de Meenthof en Kortenhoef!

Everts Grond-Weg-Waterbouw
Everts Grond-Weg-Waterbouw heeft een compleet aanbod in de grond-, weg- en waterbouw. Het bedrijf van Loosdrechters Evert van Zijtveld en Daan Pieper is zeer bekend in Loosdrecht en omstreken en daardoor in staat snel en efficiënt te werken. Juist in onze gemeente is veel vraag naar een bedrijf die onderhoud en aanleg van damwanden en beschoeiingen uit kan voeren. Dit bedrijf heeft aan de Oud-Loosdrechtsedijk een unieke locatie waar ruimte is voor opslag van materieel en ook voldoende ruimte voor het machinepark aanwezig is. Daarnaast zijn ze ook voorbereid op de transitie naar emissieloze bouw. Dit gecombineerd met het leveren van een compleet pakket aan werkzaamheden, zodat alles in één hand gehouden kan worden, maakt dat Everts-Grond-Weg -Waterbouw zo succesvol is.

Hoveniersbedrijf Leurs
Hoveniersbedrijf Leurs is al 37 jaar hét hoveniersbedrijf in het Gooi vanuit Nederhorst den Berg. Eerst stonden Gé en Mariska Leurs 35 jaar aan het roer en sinds twee jaar Koen en Leonie Leurs. In goede harmonie is het bedrijf naar de nieuwe generatie overgegaan en klaar voor de toekomst. Leurs onderscheidt zich door alles in huis te hebben voor de tuin en buitenruimte. Van ontwerp en aanleg tot onderhoud. Voor Hoveniersbedrijf Leurs geldt: als het uitvoerbaar is, dan kunnen we het realiseren.

CATEGORIE GROOT:

123 Inkt
123inkt.nl is ook in 2023-2024 wederom, voor de 16e keer, de beste webwinkel van Nederland. 123inkt is al jaren marktleider op het gebied van online verkoop van inktcartridges, toners en fotopapier. En het bedrijf is één van de grootse online retailers van Nederland. In het promotiefilmpje zegt CEO Ferry Korten: ‘De gemeente Wijdemeren kan heel erg trots zijn op het feit dat een lokale speler als wij is uitgegroeid tot een Europese reus’. Ook de jury is van mening dat de gemeente Wijdemeren en de regio Gooi en Vechtstreek met recht trots kunnen zijn dat dit bekende bedrijf gewoon bij ons in de Horstermeer zit.

Bickery Food Group
Bickery Food Group uit ‘s-Graveland is de grootste, onafhankelijke specialist in verkoop, marketing en distributie van internationale premium food brands. Dit familiebedrijf is marktleider in kerstpakketten, en toch komt zo’n 70% van de 80 werknemers uit de regio Wijdemeren. Dit financieel gezonde bedrijf bestaat al bijna een halve eeuw en is volgens Oscar Sjoerds van plan nog zeker net zo’n periode in ’s-Graveland te zitten! De jury hoopt dat dit mooie bedrijf nog langer in ’s-Graveland zal blijven.

Intratuin Hilversum
Intratuin Hilversum van Thijs Teeuwissen is het grootste tuincentrum van Kortenhoef, van Wijdemeren en hét tuincentrum voor huis, tuin en dier van de regio Gooi en Vechtstreek. De jury ziet in Intratuin Hilversum uit Kortenhoef een familiebedrijf met een hands-on mentaliteit en waar groen het hele jaar centraal staat. Het bedrijf is vooruitstrevend doordat er onder andere geen vuurwerk wordt verkocht, producten worden gerecycled en groente en fruit biologisch zijn. Intratuin Hilversum is letterlijk een groene parel en de jury ziet graag dat dit bedrijf zich nog lang in Kortenhoef gevestigd zal zijn.

Klik op een foto’s voor een vergroting