Energiecoöperatie gaat samenwerken met ondernemers: bespaar geld en CO2 met zonnepanelen op uw bedrijfsdak

Donderdag 7 april 2022 19.30 -21.30 uur bijeenkomst voor eigenaren van grote daken

Locatie: tvNederhorst, Platanenlaan 5 Nederhorst den Berg.

 

Maak een afspraak voor een gratis dakscan en verken de mogelijkheden van zon op uw dak. De Energie Coöperatie Wijdemeren (ECW) wil in 2022 alle lokale ondernemers informeren en helpen om bedrijfspanden te gebruiken voor energieopwekking met behulp van zonnepanelen. De huishoudens in Nederland hebben de voordelen van zonnepanelen massaal ontdekt. En inmiddels steeds vaker ook de ondernemers.

Het is begrijpelijk dat ondernemers focussen op hun bedrijf en dat zonnepanelen niet direct prioriteit hebben. Dat is jammer omdat juist ondernemers beschikken over grote dakoppervlaktes, die nu onbenut blijven. En met de hoge energieprijzen valt er veel geld te besparen.

We zien wel voorbeelden. In Ankeveen op de Slenk zijn inmiddels twee panden zelfvoorzienend wat betreft energie. Een dak op de Cannenburgerweg 51 is volledig bedekt met 580 zonnepanelen. Even verder op nummer 67 is een pand van 1200 M2 met 110 zonnepanelen en 4 warmtepompen. Los van het gas en toch lekker warm in de magazijnen. Beide daken leveren meer energie als benodigd.

In Wijdemeren is er nu per dorp/industrieterrein een contactpersoon van de coöperatie actief om dakeigenaren te informeren over de mogelijkheden van energieopwekking op hun daken en gratis dakscans uit te voeren. U kunt een gratis dakscan aanvragen via de website: https://grotedaken.ecwijdemeren.nl/aanmelden/

Deze contactpersonen per dorp gaan ook zelf de boer op om contact te leggen met ondernemers. Let wel, het zijn geen zonnepanelen-verkopers. Ze komen samen met u kijken naar de mogelijkheden. Ze laten middels een speciaal tekenprogramma zien wat er op uw dak mogelijk is en wat daar grofweg de voordelen van zijn. Ook helpen zij bij de uitwerking van plannen en de contacten die u tot de oplevering volledig kunnen ontzorgen.

Geïnteresseerd? Op donderdagavond 7 april 19.30-21.30 uur is er een informatieavond voor de ondernemers van Wijdemeren. Locatie: Tennisvereniging Nederhorst in Nederhorst den Berg. Aanmelden kan via https://grotedaken.ecwijdemeren.nl/aanmelden-bijeenkomst/

U kunt ook contact opnemen met onze contactpersonen voor energieopwekking in de dorpen:

Loosdrecht, Jasiu van Haarlem, jasiu@ecwijdemeren.nl, 06-51892427

Nederhorst den Berg, Tim Postel, tim@ecwijdemeren.nl, 06-51545700

Kortenhoef, Ankeveen, ’s-Graveland, Wytze Broerze, wytze@ecwijdemeren.nl, 06-51069207