Dragon’s Den in Wijdemeren

Ondernemend Wijdemeren is op zoek naar nieuw talent.
Ben jij een startende, ambitieuze en enthousiaste ondernemer? Ben je woonachtig of werkzaam in Wijdemeren? Heb jij een goed idee voor een onderneming, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

Het antwoord is: hier. Dit artikel kan jouw begin zijn naar een succesvol bedrijf. Lees snel verder en meld je aan voor de kans van je leven: ‘Dragon’s Den Wijdemeren’.

Onze gemeente telt relatief veel ondernemers in allerlei verschillende bedrijfstakken en de ondernemers hebben verschillende leeftijden. Ondernemen lijkt hier in het leidingwater te zitten. Voor jonge, startende ondernemers is het soms lastig om te beginnen. Vaak hebben zij goede ideeën en zijn goed in hun vakgebied. Maar waar te beginnen? Er komt veel kijken bij het opzetten van een onderneming. Denk bijvoorbeeld aan een website, huisstijl, teksten, hoe verkoop je je product of dienst? Maar ook komt er een papierwinkel aan administratie bij. Ondernemend Wijdemeren wil jonge ondernemers helpen. Daarom organiseert bestuurslid Ramona Poort, samen met Maarten Steinkamp, een Dragon’s Den.

Dragon’s Den
Dragon’s Den is een bekend programma op televisie. Verschillende startende ondernemers, jong en oud, pitchen hun idee aan doorgewinterde ondernemers. Zij kunnen bijvoorbeeld aandelen kopen van een bedrijf en zo ontstaat er een win-win situatie: de startende ondernemer heeft als het ware een springplank en de investeerder krijgt een deel van de winst.

Ondernemend Wijdemeren gaat dit op kleine schaal organiseren, gericht op jonge Wijdemeerse ondernemers.

Begeleiding van a tot z
Alle aangemelde kandidaten worden op woensdagavond 18 mei uitgenodigd bij restaurant Vlaar voor een workshop. Op deze avond krijg je uitleg wat ‘Ondernemend Wijdemeren’ kan betekenen voor startende ondernemers. Ook wordt duidelijk verteld wat er van kandidaten verwacht wordt. Tevens wordt er, kosteloos, een traject aangeboden van ongeveer 5 maanden. In deze 5 maanden passeren diverse ondernemerslessen de revue, bijvoorbeeld leren pitchen. Ook zullen er verschillende gastsprekers zijn en vinden er (bedrijfs) bezoeken plaats. Medio september vindt de Dragon’s Den plaats, waar de startende ondernemers hun idee kunnen pitchen aan ervaren ondernemers. Zo maken zij kans op een samenwerking met een doorgewinterde zakenman of zakenvrouw, die uiteraard ook voor de nodige begeleiding zal zorgen.

Ondernemen is een werkwoord, laten we samen van start gaan!
Ondernemend Wijdemeren creëert deze unieke kans om de vele ondernemende talenten in Wijdemeren dat duwtje in de rug te geven.
Heb jij een goed idee, maar geen idee waar je moet beginnen? Begin hier.
Voel je de adrenaline al stromen en begint de ondernemersdrift te borrelen? Wacht niet en meld je vóór 10 mei aan. mail je CV, je idee en een inventarisatie van wat jij nodig denkt te hebben naar info@ondernemendwijdemeren.nl.