De komende tijd gaat een grote uitdaging worden maar… Samen sterk, sterker samen.

Beste ondernemers,

Vorig jaar ben ik door u gekozen als bestuurslid maar was ik afwezig op de ALV i.v.m. een trip naar het buitenland. Daarom even een korte introductie. Ik ben Dik van Enk (54 jaar) mede-eigenaar van Aannemingsmij BV Intersell, 6 jaar raadslid voor het CDA geweest, vader van 2 zoons die beiden in mijn bedrijf werkzaam zijn en woonachtig in Kortenhoef.

Zoals Wim in de nieuwsbrief van januari al schreef, dit wordt het jaar waarin de fundering van de vereniging versterkt gaat worden. Met de huidige situatie omtrent Corona hebben we er nog een groot aandachtspunt bij gekregen. Hoe gaat Ondernemend Wijdemeren zijn leden van dienst zijn en hoe kunnen we de leden helpen. Ondernemend Wijdemeren moet niet alleen een netwerk-, borrel- en gezelligheidsvereniging zijn maar de komende tijd is het van belang dat we krachten bundelen, netwerken, loyaal zijn en dat wij als vereniging onze leden daar waar mogelijk faciliteren en ondersteunen.

Als verenigde ondernemers zijn we de motor van onze gemeente. We ondernemen, nemen risico’s, bieden werkgelegenheid aan vele inwoners, leiden jongeren op en steunen andere verenigingen. Wat voor gemeente zou Wijdemeren zijn zonder ons, de ondernemers?

Het is van groot belang dat we er voor elkaar zijn. Er bereiken mij geluiden van ondernemers die op zoek zijn naar personeel en daartegenover ondernemers die hun personeel thuis hebben zitten terwijl de kosten doorlopen. Binnen sommige ondernemingen of in bijvoorbeeld de gezondheidszorg is een grote vraag naar materialen, hulpmiddelen, mankracht en capaciteit en daartegenover is er een grote bereidheid van andere ondernemers om daar waar mogelijk te helpen. Over initiatieven zoals een platform voor ondernemers en zorginstellingen wordt nu nagedacht en verderop in deze nieuwsbrief informatie over een eerste stap vanuit OW om deze vraagstukken collegiaal in te vullen.

Juist in deze tijden wordt het belang van samenwerken, transparantie en samen delen extra duidelijk.

Meer dan ooit kunnen ondernemers elkaar helpen en kan het bedrijfsleven juist organisaties uit andere sectoren helpen. Mocht u suggesties of ideeën hebben waarbij wij elkaar als ondernemers kunnen helpen dan zijn deze van harte welkom.

De komende tijd gaat een grote uitdaging worden maar… Samen sterk, sterker samen.

Met vriendelijke groet en blijf gezond!

Namens Ondernemend Wijdemeren,

Dik van Enk

Tel:  06 – 5490 0810


Hoe kunt u ons bereiken voor hulp:

Dik van Enk is vanaf nu het aanspreekpunt binnen OW voor zaken die betrekking hebben op de relatie tussen u, de ondernemer,  en de gemeente. Reguliere zaken als bijv. vergunningen vallen hier niet onder. Wel het wijzen van de weg, het in contact brengen met de juiste persoon, het bundelen van initiatieven etc. Daarnaast zal Dik zich hard maken voor initiatieven van de gemeente in facilitaire zin. Wat gaan zij doen zodat ondernemers nu en in de nabije toekomst de business zo goed mogelijk kunnen uitvoeren? Dus:

  • Heeft u hulp nodig voor zaken die betrekking hebben op de relatie tussen u, de ondernemer, en de gemeente?
  • Heeft u personeel nodig of juist thuiszitten?

Schroom niet om contact op te nemen via het contactformulier of door Dik te bellen op: 06 – 5490 0810


Een aantal belangrijke links voor u op een rij:

 

Evenementen:

De ALV en het nieuwe event, Ondernemend Wijdemeren Culinair welke gepland stonden voor mei 2020 hebben we helaas