Schuurdesem

Mijn naam is Rob en mijn droom is een bakkerij te beginnen voor Wijdemeren en Hilversum.

Sinds het voorjaar van 2022 heb ik besloten mij actief om te scholen van grafisch vormgever naar bakker. Sinds 2019 ben ik hier al mee bezig met de inrichting van mijn dagelijkse leven, veel bakken, cursussen en workshops, een eigen micro bakkerij en een stage bij bakkerij De Veldkeuken te Bunnik. Met de afgeronde studie Boulangerie aan de Bakery Institute te Zaandam wil ik dit avontuur vol energie door zetten in een gezond en zelfstandig draaiende bakkerij.

Nu richt ik mij specifiek op de bereiding van brood- en gerelateerde deegproducten gebaseerd op desem, denk aan desem-brood, -pain au chocoalat en -foccaccia. Oftewel het vermijden van processen waar gisting wordt toegepast ter versnellen van een natuurlijk proces. De oeroude en natuurlijke bereiding van brood op basis van desem geeft extra smaak, voedingswaarde en een basis voor een bijzondere voedsel beleving.

Zuidereinde 79 - 1243KM - 's-Graveland
Mob: 0658869959
Openingstijden:
dinsdag t/m zaterdag 09:00 - 16:00

Rob Reitsma

Brood bakken, deze twee woorden brengen me naar een andere wereld. Een wereld van creativiteit en gedrevenheid. Een wereld van ambacht en een historie ouder dan metaal. Een wereld die ik graag verder wil ontdekken, delen en verbeteren.

Mob: 0658869959