Interview met mr. Hans Slof / Slof & Wildenburg

Gert en Ramona waren op bezoek bij mr. Hans Slof van Slof & Wildenburg

Sinds wanneer ben je lid?
Wij zijn in 1989 lid geworden bij de OKL. Daarom stonden wij in de jaren ’90 ook in het ledenboekje onder de naam Accountantskantoor Kerkhove.

Wat voor soort onderneming heb je?
Ons kantoor heeft een lange geschiedenis. In 1948 begon Pieter Cornelis Kerkhove in het stadje Goes het bedrijfseconomisch en adviesbureau P.C. Kerkhove Ezn. Ook dochter Truke van Pieter Kerkhove trad in 1961 in dienst en is tot en met 2005 actief geweest in de praktijk. Vanaf 1972 is het kantoor gevestigd in Loosdrecht. Na het overlijden van Pieter Kerkhove sloot ik een samenwerkingsverband met Truke, waarna het bedrijf later geheel opging in Slof & Wildenburg accountants en belastingadviseurs. Ons kantoor heeft drie vestigingen; Amstelveen, Bodegraven en op de Oud Loosdrechtsedijk 213 in Loosdrecht.
Onze dienstverlening is veelzijdig, klanten kunnen terecht bij ons voor het begeleiden van de administratie, accountancy, belastingzaken en financiële planning. Op alle niveaus zijn wij in staat om de klanten te begeleiden. Ik vind het belangrijk dat wij laagdrempelig zijn, daarom kunnen klanten ook buiten kantooruren bellen. Ik denk dat wij onderscheidend zijn door de korte lijnen, waardoor je soms in een week tijd geholpen kunt worden met je administratie als je even vast zit. In Loosdrecht behoren veel watersport- en horecaondernemers tot onze klanten, evenals nogal wat vrije beroepen, zzp’ers en klanten uit de agrarische sector, vertelt Hans die naast AA accountant ook fiscaal jurist is.
Tevens is Slof & Wildenburg aangesloten bij de beroepsverenigingen NBA en RB. “Het is machtig interessant en zinvol werk, dat we met plezier doen! De ontwikkelingen staan nooit stil, elk jaar volgen wij cursussen om de actuele stand van zaken bij te houden”..

Wat is je ideale klant en wanneer mogen mensen contact opnemen?
De meeste klanten komen uit het midden- en kleinbedrijf. “Eigenlijk weten de mensen ons makkelijk te vinden voor de administratie, accountancy, belastingzaken en financiële planning”.

Ben je lid van meerdere regionale bedrijfsverenigingen?
Zowel in Bodegraven als in Amstelveen zijn wij lid van de plaatselijke ondernemersverenigingen.

Waarom ben je lid geworden en wat verwacht je eruit te halen?
Lid worden van een plaatselijke ondernemersvereniging doe je om betrokken te zijn bij de plaatselijke gebeurtenissen. Wellicht kunnen wij hier iets in bijdragen. Geldelijk gewin op korte en/of lange termijn mag geen doel zijn.

Wat heb je te bieden aan de vereniging en/of aan de leden van Ondernemend Wijdemeren.
Vanzelfsprekend zijn wij altijd benaderbaar voor een meer dan vrijblijvend onderhoud op elk van onze vakgebieden. Hiervoor stellen wij geen tijdslimiet en zijn in afwachting van reacties.

Ambieer je een functie in de vereniging Ondernemend Wijdemeren?
Niet meer, ik ben jarenlang penningmeester geweest bij het OKL.