Interview met Saskia Simonis / Sypesteyn

Gert en Ramona waren op bezoek bij Kasteel-Museum Sypesteyn, waar u niet alleen terecht kunt voor een museumbezoek! In het koetshuis vertelde vrijwilliger communicatie & PR Saskia Simonis, vol lof over de zakelijke arrangementen die voor alle ondernemers in Wijdemeren interessant zijn om te weten.

Sinds wanneer is Sypesteyn lid geworden van Ondernemend Wijdemeren?
Vorig jaar is Sypesteyn lid geworden om naast vrijwilligers ook meer lokaal aandacht te creëren voor de veelzijdige faciliteiten die het kasteel-museum te bieden heeft. Saskia maakt direct gebruik van de gelegenheid om een oproep te doen voor vrijwilligers;
Sypesteyn is dringend opzoek naar tuinmannen/vrouwen, gastheren/vrouwen!
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Simons via saskia.simonis@sypesteyn.nl.

Wat heeft Sypesteyn nog meer te bieden?
Bij Sypesteyn kunt u volop genieten van kunst en cultuur.
De historische omgeving van het kasteel en de tuin van Sypesteyn vormen juist een ideale locatie voor uw vergaderingen, evenementen en bedrijfsdiners. Of het nu gaat om een intieme vergadering met de Raad van Bestuur of om een ontspannen brainstorm met het Management Team, of u een personeelsdag omlijst met een gezamenlijke kookworkshop of met sportieve ‘lawn games’: het is allemaal mogelijk.
Wij verzorgen desgewenst ook de presentatiemiddelen, amusement, theater of muzikale omlijsting. Een rondleiding door het kasteel en de tuin behoort ook tot de mogelijkheden. Natuurlijk wordt er altijd lekker gegeten en gedronken, in een goede sfeer. Wij regelen de organisatie en de catering van 2 tot 150 personen, zomer en winter. Het kerkje aan de overkant wordt namelijk ook regelmatig gebruikt voor grotere partijen.
Voor reserveringen en maatwerk arrangementen – op alle dagen en in alle jaargetijden – neemt u contact op met info@spoonculinaircentrum.nl of bel Ingeborg Merkx op 06-47238516.

Wat is de ideale klant van Sypesteyn?
Mensen die van natuur, kunst en lekker eten houden, zegt Saskia. Veelal ontvangen wij 50 plussers maar we zouden ook graag meer jeugd via schoolbezoeken willen ontvangen. Er valt veel te zien, prachtig porselein, ook uit Loosdrecht, familieportretten, wapens, objecten die een stukje geschiedenis van Nederland laten zien, en er valt ook veel te leren over de natuur, de bijzondere bomen. Daarnaast kun je hier officieel trouwen, familie- en bedrijfsfeestjes houden,diners organiseren, concerten bijwonen, bijzondere tentoonstellingen zien,wandelen in het prachtige park en iets lekkers eten en drinken. Kinderfeestjes worden hier ook georganiseerd, met verkleedpartijtjes als ridder en kasteelvrouwe. Eigenlijk zijn er zoveel mogelijkheden hier. Saskia vertelt ook dat Ingeborg Merkx van Spoon aantrekkelijke evenementen organiseert met haar cateringbedrijf. Dit varieert van Jazz concerten, kasteelfairs, etc.

Is Sypesteyn lid van meerdere regionale bedrijfsverenigingen?
Nee, Sypesteyn is niet lid van andere bedrijfsverenigingen omdat het hier natuurlijk veelal vrijwilligerswerk is, vertelt Saskia. Wij hebben wel samenwerkingen met belangenorganisaties maar feitelijk focussen wij ons hier op lokaal/regionaal niveau, want het bezoekers aantal moet echt omhoog. Daarom is elke steun van leden van Ondernemend Wijdemeren meer dan welkom!

Waarom is Sypesteyn lid geworden en wat verwacht het bestuur er uit te halen?
Sypesteyn is afzonderlijk lid naast Spoon op Sypesteyn, het cateringbedrijf van Ingeborg Merkx. Ingeborg Merkx heeft afgelopen zomer een kijkje in de keuken van haar cateringbedrijf geven op Sypesteyn en hoopt hiermee aansluiting te vinden bij ondernemers in Wijdemeren. Uiteraard zullen Ingeborg en/of ik zeker eens een bijeenkomst van Ondernemend Wijdemeren bezoeken, want daar hoor ik veel positieve berichten over, aldus Saskia.

Wat heeft Syspestyn te bieden aan de vereniging en/of aan de leden van Ondernemend Wijdemeren.
Wel eens gedacht aan een bedrijfsfeestjes voor personeel? In de tuin is van alles te organiseren ook voor grotere groepen met een paar mooie tenten; met muzikale omlijsting; picknicken op onze ingerichte picknickplekken, barbecues, Of een ontbijtvergadering met personeelsleden? Wel eens gedacht om in alle rust en in een mooie ambiance zakelijk te vergaderen, vertrouwelijk te onderhandelen met contractspartners, een officieel contract feestelijk te tekenen in de prachtige Lage Zaal en daarna in stijl te lunchen of dineren? Familiefeestjes in de tuin, op het terras of in de Lage Zaal? We moeten ons veel meer bewust worden van dit juweeltje in deze regio. Bel ons en laat ons een pakket voor je samenstellen, dat bij je wensen aansluit.

Ambieer jij namens Sypesteyn een functie in de vereniging Ondernemend Wijdemeren?
Ik sluit niks uit maar op dit moment laat mijn agenda het niet toe.

Zou je relaties willen uitnodigen om eens een bijeenkomst bij te wonen?
Hartstikke leuk en zal ik zeker doen!