Interview met Leonard Limpens / Fred Janssen Autogroep

Gert en Ramona zochten Leonard op bij Fred Janssen Autogroep in Hilversum. Leonard is in september 2016 de uitdaging aan gegaan om de zakelijke markt uit te bouwen voor de vestigingen Huizen, Naarden en Hilversum.

Sinds wanneer zijn jullie lid?
Inmiddels al ruim 6 jaar.

Voor wat voor soort onderneming werk je?
Fred Janssen Autogroep is een familiebedrijf dat 40 jaar geleden in Huizen werd opgericht. Wij zijn uitgegroeid tot een groot regionaal dealbedrijf voor Opel bedrijfs- en personenwagens, Isuzu bedrijfswagen en leveren daarnaast alle merken bedrijfs- en personenwagens aan particulieren, bedrijven en instellingen. Wij hebben full service vestigingen in Huizen, Naarden en Hilversum.
Wij noemen onszelf “mobiliteitspartner”. Dit houdt in dat wij, vooral zakelijke klanten, professioneel meedenken over transport – en (personen-) vervoersuitdagingen en wagenparkbeheer. Als een van de 15 landelijke Opel Business Centers in Nederland, zijn wij in staat ons professionele advies naadloos af te stemmen op de specifieke vervoers- of transportuitdaging van de klant.
Hiermee onderscheiden wij ons van veel andere bedrijven in onze branche. Wij vinden klanttevredenheid erg belangrijk en wij gaan dan ook vaak het spreekwoordelijke stapje verder om de klant tevreden de showroom te laten verlaten.

Wat is jullie ideale klant?
Dat is een klant die voor ons bedrijf kiest, omdat hij erop kan vertrouwen dat wij altijd klaar staan waar het een nieuw of gebruikt personen- of bedrijfsvoertuig, onderhoud, (short-) lease, schadeherstel, vervangend vervoer, of een deskundig advies betreft. Veel van onze klanten zijn dat al heel lang; kwaliteit en klantvriendelijkheid maken dat onze klantenbasis zeer solide is, dat neemt niet weg dat wij nog flink willen groeien!

Zijn jullie lid van meerdere regionale bedrijfsverenigingen?
Ja, naast Ondernemend Wijdemeren zijn wij ook lid van o.a. het FIN, het IVW, BV Hilversum en de Businessclub Zuyderzee in Huizen.

Waarom zijn jullie lid geworden en wat verwachten jullie eruit te halen?
Het is voor ons als regionaal opererend bedrijf essentieel goed zichtbaar te zijn in ons werkgebied; Het lidmaatschap van ondernemingsverenigingen en andere relevante netwerken is belangrijk voor die zichtbaarheid. Het is daarnaast een prettige manier om te netwerken en op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in onze regio. Wij verwachten niet dat het lidmaatschap zich 1 op 1 vertaalt in allerlei zakelijke transacties; feit is wel dat de leden elkaar weten te vinden en er door de ongedwongen sfeer binnen de vereniging toch een leuke persoonlijke band kan ontstaan die uiteindelijk misschien wel resulteert in een nieuwe zakelijke relatie.

Wat hebben jullie te bieden aan de vereniging en/of aan de leden van Ondernemend Wijdemeren.
Wij gunnen elke ondernemer een efficiënte organisatie waar alles op “rolletjes” loopt. Een goed onderhouden wagenpark scheelt een hoop kopzorgen. Wij willen leden van Ondernemend Wijdemeren graag laten kennismaken met ons bedrijf; op verzoek ontvangen geïnteresseerde leden een waardecheque. Tegen inlevering van deze cheque ontvangt een lid 20% korting op een eerstvolgende onderhoudsbeurt bij een van onze drie vestigingen.

Ambieer je een functie in de vereniging Ondernemend Wijdemeren?
Elke vereniging is gebaat bij actieve leden, ik ben actie lid van de ledencommissie bij het FIN, medeverantwoordelijk voor o.a. het werven van nieuwe leden. Als mijn termijn erop zit laat ik me misschien overhalen!

Zou je relaties willen uitnodigen om eens een bijeenkomst bij te wonen?
Ja, Ondernemend Wijdemeren is een van de grootste en actieve verenigingen van de regio. Als lokale en regionale ondernemer zou ik het aansluiten bij zo’n groot netwerk zeker aanbevelen.