Hoeveel ben je waard? Hoeveel is je onderneming waard? Waar werk je voor?

Deze vragen van/over ondernemers zien wij vaak voorbij komen in onze dagelijkse praktijk. Een praktijk waarin wij te maken hebben met de financiële en fiscale vraagtukken van ondernemers die al een tijd meedraaien.

De vraagstukken gaan de laatste tijd vooral over de waarde van een onderneming, de wensen van een ondernemer en wat er gebeurd/overblijft van de onderneming bij verkoop of overlijden!

Ondernemers hebben, blijkt ons, vaak geen idee van de waarde van de onderneming en de mogelijkheden om bij leven maximaal te kunnen profiteren van hun noeste arbeid en keuzes te maken die een belangrijke invloed hebben op de waarde van de onderneming en de waarden die erfgenamen toe zouden kunnen komen.

Toegeven, het is een zwaar onderwerp maar welke ondernemer wil nu niet weten hoe hij/zij er precies voor staat en welke ondernemer wil er nu niet zoveel mogelijk inkomstenbelasting betalen en de erfbeplanting zo laag mogelijk houden voor toekomstige erfgenamen?

Legatum Nederland BV, onderdeel LPKM Adviesgroep STERK in ontzorgen
Wat is de consensus tussen uw nalatenschap en vervroegd pensioen?

Legatum Nederland BV kan middels een nalatenschap intake in- en overzicht geven die bepalend kunnen zijn om bij leven tot een juist besluit te komen bij het toekennen en verdelen van uw nalatenschap, eventueel gekoppeld aan vroegtijdig pensioen.

Dus als u zich (nog) afvraagt of uw nalatenschap wel (goed) is geregeld, en/of welke fiscale en juridische gevolgen er kunnen zijn, dan is een intake de eerste stap om uw wensen zowel bij leven als bij overlijden goed geregeld te krijgen.

Legatum Nederland BV geeft u inzicht in:

  • de mogelijkheden mbt uw nalatenschap
  • (beter) inzicht in het vermogen van de nalatenschap
  • de schenkverhoudingen tussen de erven en de fiscale gevolgen daarvan
  • vervroegde pensioenmogelijkheden
  • mogelijkheden en gevolgen van bedrijfsoverdracht bij leven versus overlijden

Wilt u een geheel vrijblijvende intake? Neem dan contact op met Legatum Nederland B.V. via het telefoonnummer: 035 – 747 0001