Interview met Rob Knegt / Chiropractie Hilversum

Gert en Ramona waren op bezoek bij Chiropractor Rob Knegt. Chiropractie Hilversum helpt al ruim 30 jaar jong en oud van pijnklachten af. Procentueel het meest rug- en nekklachten gecombineerd met schouder- en/of hoofdpijnklachten. Het meest is Rob geïnteresseerd naar de oorzaak waardoor iemand niet goed functioneert.

Sinds wanneer ben je lid?
Inmiddels ben ik 3 jaar lid van Ondernemend Wijdemeren.

Wat voor soort onderneming heb je en waarom heb jij gekozen voor het ondernemerschap?
In 1986 ben ik begonnen als chiropractor en in 1987 ben ik mijn praktijk in Hilversum gestart. Nu werken we met 6 chiropractors ieder met zijn eigen specialisatie, van baby’s tot bejaarden en alles wat daartussen zit. Chiropractie houdt zich bezig met het herstellen van een verstoorde balans in het lichaam. Meestal komt dat door een overbelasting en dat kan van alles zijn; van een val of door te zware belasting van bijvoorbeeld tillen. Maar ook een te zware psychische belasting heeft invloed op ons lichaam. De moderne Chiropractor heeft zich gespecialiseerd in het herstellen van dergelijk problemen. Wij onderscheiden hierin de zogenaamde hardware- en softwareproblemen zijnde het lichaam de hardware en de hersenen waar de software zich bevindt. Beiden moeten elkaar wel begrijpen om met elkaar te kunnen communiceren. Zo kan het voorkomen dat om een rugklacht te herstellen eerst iets aan de voet gedaan moet worden of andersom, dat een voetprobleem met de rug te maken heeft. En zo zijn er duizenden combinaties mogelijk die door specifieke chiropractische testen “boven water komen”.

Door mijn achtergrond vind ik het erg leuk om zelfstandigen weer zo snel mogelijk optimaal aan het werk te hebben en te houden. Verschillende bedrijven houd ik op deze manier op de been en zij melden allen een aanzienlijke vermindering van uitgevallen werkdagen.

Wij zitten nu 30 jaar in Gezondheidscentrum Kerkelanden wat op steenworp afstand ligt van Loosdrecht. Het centrum is ook van deze leeftijd en wij zijn nu aan de vooravond van een grote renovatie van het gebouw waardoor het er strak en eigentijds uit gaat zien. De start is eind maart en zal twee maanden duren. Ook na de renovatie houden wij een groot gratis parkeerterrein en een bushalte voor de deur!

Wat is jullie ideale klant en wanneer mogen mensen contact opnemen?
Zelfstandig ondernemers die moeten werken maar door de pijnklachten het niet kunnen.
Bij ons heeft men geen doorverwijzing nodig en de meeste aanvullende verzekeringen dekken grotendeels de kosten.

Ben je lid van meerdere regionale bedrijfsverenigingen?
Nee, wel uiteraard van diverse beroepsverenigingen.

Waarom ben je lid geworden en wat verwacht je eruit te halen?
Door de familie Bonnema en Wim Lorjé werd ik enthousiast gemaakt. Ik woon in Loosdrecht en vind het leuk om het netwerk door middel van persoonlijk contact te onderhouden en uit te bouwen.

Wat heb je te bieden aan de vereniging en/of aan de leden van Ondernemend Wijdemeren.
Omdat ik het zelf ambieer om zelfstandigen weer zo snel mogelijk aan het werk te krijgen garandeer ik de leden dat zij dezelfde dag mits aangemeld voor 9.00 door mij of mijn specialisten worden geholpen.

Ambieer je een functie in de vereniging Ondernemend Wijdemeren?
Op dit moment niet. Maar jullie mogen zeker om mijn hulp vragen.

Zou je relaties willen uitnodigen om eens een bijeenkomst bij te wonen?
Wat leuk, dat was mij niet bekend maar zal ik zeker doen!